Cuntacı Poshor’un Hıdırellez duası

Yeni Şafak
04:0011/09/2016, Pazar
G: 11/09/2016, Pazar
Yeni Şafak

Darbe girişimine katılmak için NATO'dan izin alıp Ankara’ya gelen ve TRT'yi basan grubun başında yer alan cuntacı Muhammet Tanju Poshor’un görev yaptığı Kosova’daki Barış Gücü Karargahı’nda Hıdırellez duası ele geçirildi. Soruşturma dosyasına giren belgede ev çizen Poshor’un yaptığı yıldız işaretinin yanına cuntacı Mehmet Partigöç’ün ismini yazdığı belirlendi

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere kuvvet komutanlıkları ve bağlı kurumlarında arama yapıldı. Savcılık, bunun yanı sıra, kalkışmanın en aktif isimleri arasında yer alan eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Albay Muhammet Tanju Poshor'un görev yaptığı Kosova'da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğindeki çok uluslu Barış Gücü Karargahı'nda (Kosovo Force-KFOR) da arama yapılması için harekete geçti.



KOSOVA'DAKİ ODASINDA ARAMA YAPILDI


Savcılık, bu kapsamda, Barış Gücü Karargahı'na yazı yazarak Pospor'un odasında arama yapılmasını ve suç delili teşkil eden dokümanlara el konulmasını talep etti. Yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve dijital materyaller incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Söz konusu dokümanların arasında Poshor'un elinden çıkmış ve “Hıdırellez Duası" olduğu değerlendirilen bir kağıdın da yer aldığı ortaya çıktı.





PARTİGÖÇ VE DİŞLİ'Yİ DE DUASINDA GEÇİRMİŞ


Darbe soruşturması dosyasına giren kağıtta, Poshor'un ev çizdiği görüldü. Poshor'un ayrıca evin yanına yıldız işaretleri yaptığı ve bu yıldız işaretlerinin altına bazı isimler yazdığı anlaşıldı. Bu isimlerin arasında İhsan, Harun, Uğur, Ömer gibi isimlerin yanı sına kendi ismi ile sözde sıkıyönetim bildirisinde imzası bulunan Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin de isimleri yer alıyor. Her iki isim de darbe soruşturması kapsamında tutuklu bulunurken, savcılık diğer isimlerin kim olduğunu araştırıyor.





MAKAM, BAŞARI, KOLAYLIK, DOKTORA...


Poshor'un aynı zamanda olmasını dilediği konuları da duasında tek tek sıraladığı görülüyor. Poshor bu duasında, “Annem, abim, ablalarım, eşim, kızlarım, tüm arkadaşlarım, huzur, sağlık, maddi ve manevi güç, mutluluklar ver" ifadelerini kullanıyor. Poshor'un bunun altına ise “Hayırlı tayin, kolaylık, başarı, doktorayı tamamlama, yabancı dil (İngilizce, İtalyanca, Arapça, Fransızca)" dileklerinde bulunduğu görülüyor.



TAYYİP VE ERGENEKONCULARIN ÖLÜŞÜ


FETÖ'cü darbe girişimi gecesi cuntacıların oteli baskın yaparak almak istediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Poshor'un “Hıdırellez Duası"nda yer aldı. Buna göre, bir çukur çizen ve okla bu çukuru gösteren Poshor'un, “Tayyip ve Ergenekoncuların ölüşü" notunu düşmesi dikkat çekti.



İzinle darbeye katıldı


“Pars" darbe planı kapsamında Çankaya Köşkü, Genelkurmay ve TRT gibi kritik kurumlarının ele geçirilmesi planlarının yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Muhsin Kutsi Barış, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Albay Ali Yazıcı ve Genelkurmay Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın darbe girişiminin olduğu hafta sık sık toplantı yaptığı belirlenmişti. Darbe girişiminden bir gün önce Ankara'ya gelen Poshor'un da bu toplantılara katıldığı belirlenmişti.


TESADÜF DEMİŞTİ


Tutuklanarak cezaevine gönderilen ve TSK'dan ihraç edilen Pospor, ifadesinde, darbe girişiminden bir gün önce gelmesini, “Tamamen tesadüf" sözleriyle açıklamaya çalışmıştı. TRT baskınına iilişkin ise Pospor, “Muhsin Kutsi Barış bana IŞİD tehdidinden bahsetti, ben de inandım. Barış'ın bana ayarladığı kamuflajları giyerek TRT'ye gittim. Darbe girişimini orada anladım" şeklinde kendini savunmuştu. Öte yandan, Poshor'un Balyoz Davasına konu olan 1. Ordu Komutanlığı'ndaki seminerde “koordinatör" olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu semirene katılan tüm askerler tutuklanırken, Poshor, tanık olarak dinlenmişti.



#NATO
#Muhammet Tanju Poshor
#Barış Gücü Karargahı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.