|

Cuntacı generali alnından vurdu

Darbe için harekete geçen işgal güçleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalıştı. Karargah dışındaki Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı iki araçla takip edildi. Aksakallı cuntacıları etkisiz hale getirdi. Aynı dakikalarda karargahı basan Tuğgeneral Semih Terzi, “Komutanınız benim” deyince Aksakallı’nın emir astsubayı Ömer Halis Demir cuntacıyı alnından vurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 الإثنين
Güncelleme: 01:34 - 18/07/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en seçkin birliklerini barındıran Özel Kuvvetler Komutanlığı'na (ÖKK) darbeciler tarafından yapılan baskına ilişkin önemli bir ayrıntıya ulaşıldı. Cuntacıların talimatı ile iki araçla Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı takibe alındı. Gazi Orduevi'nin olduğu bölgede araçla takip edildiğini fark eden Aksakallı harekete geçti. İki araçtaki teröristler, komutan ve korumaları tarafından bertaraf edildi.



ÖZEL KUVVETLERİ ALMAK İSTEDİ


FETÖ'cü kalkışmanın ilk hedeflerinden birisi Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı idi. Bu kapsamda, 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi, beraberindeki 20-30 kişilik grupla Özel Kuvvetler Komutanlığını'na geldi. Grup, içeride bulunan darbeci askerlerin de yardımıyla, kapıda girişe izin vermeyen subay şehit edilerek ÖKK'ye girdi. Darbeci grup daha sonra ÖKK Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın makanın bulunduğu binaya yöneldi.





EVLADIM ORANIN NAMUSU SENSİN


Bu sırada Kıdemli Başçavuş Ömer Halis Demir, o an eşiyle birlikte Gazi Orduevi'nde olan komutanı Aksakallı'yı aradı ve durumu bildirdi. Aksakallı ise “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme, geliyorum" dedi. Bunun üzerine silahını çeken Demir, makama gelen darbeciere “Komutanım emri sizi içeri alamam" dedi. Darbeci General Terzi ise Demir'e “Yönetime el koyduk, yeni komutanın benim, yukarı çıkacağız" ifadesini kullandı.



41 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Grubun direnmesi üzerine Başçavuş Demir, Tuğgeneral Terzi'yi vurdu. Demir ise diğer darbeci askerlerce şehit edildi. Terzi, helikopter ile kaldırıldığı GATA'ta ölürken, çıkan çatışmada iki darbeci subay daha öldürülürdü, 41 asker etkisiz hale getirildi.



NİĞDE'DE UĞURLANDI


Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in cenazesi, memleketi Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Halisdemir için Hamzalı Camisi'nde düzenlenen törende konuşan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, bazı teröristlerin darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, milletin çok büyük tehlike atlattığını ifade etti. Şehit Halisdemir'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından, Çukurkuyu mezarlığında defnedildi.



#Ömer Halis Demir
#FETÖ
#Darbe
#Semir Terzi
٪d سنوات قبل