EDISYON:

Cumhurbaşkanlığı'ndan İtalya'ya 1915 tepkisi

23:1710/04/2019, Çarşamba
G: 10/04/2019, Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanlığı, İtalyan Parlamentosunun sözde soykırım kararına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, karara ilişkin "İtalyan Parlamentosunun sözde soykırım kararı, tarihi gerçekleri yok sayan ve yeni husumet tohumları eken bir karardır" ifadeleriyle tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun ise "İtalya Parlamentosu’nun tarihimizi çarpıtma ve politize etme çabasını en sert biçimde kınıyoruz" paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı, İtalya'da hükümetin, 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak resmen tanıması talebiyle parlamentoya sunduğu önergeye tepki gösterdi.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İtalyan Parlamentosunun sözde soykırım kararına ilişkin açıklama yaptı. Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İtalyan Parlamentosunun sözde soykırım kararı, tarihi gerçekleri yok sayan ve yeni husumet tohumları eken bir karardır. Cumhurbaşkanımızın ortak tarih komisyonu çağrısını yok sayan ve siyasi popülizmi körükleyen bu yaklaşımları şiddetle reddediyoruz." ifadelerini kullandı.


"En sert biçimde kınıyoruz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise söz konusu karara ilişkin yaptığı paylaşımda "İtalya Parlamentosu’nun tarihimizi çarpıtma ve politize etme çabasını en sert biçimde kınıyoruz. Bu kısır, düşmanca ve müessif bir yaklaşımdır. Birbirimizin anılarına saldırmak yerine hep birlikte gerçeğin hikayelere üstün gelmesini sağlamalıyız" ifadeleriyle tepki gösterdi.

#Fahrettin Altun
#İbrahim Kalın
#İtalya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.