Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uçak krizi için flaş sözler

Yeni Şafak
20:399/08/2016, Salı
G: 9/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin​'le katıldığı Rus-Türk İş Dünyası Toplantısı'nda, "FETÖ'nün ve arkasındaki güçlerin ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de kastettikleri bugün çok daha iyi anlaşılıyor" diye konuştu. Erdoğan, Rusya ile ortak yatırım fonu kurulacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus-Türk İş Dünyası Toplantısı'nı katıldı. İki lider burada açıklamalarda bulundu.



İşbirliğini yeniden canlandırmaya hazır

ız



Putin, Rus ve Türk işadamlarına yaptığı konuşmada, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerde uçak krizi öncesi dönemini yakalamak ve üzerine çıkmak istediklerini söyledi. İnşaat sektörünün, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerinin lokomotifi olduğunu belirten Putin, bu alandaki işbirliğini yeniden canlandırmaya hazır olduklarını söyledi.



FETÖ ülkelerimiz arasındaki ilişkilere kastetti


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:



(Rus uçağının düşürülmesi) Malum, 2015 yılı 24 Kasım'ında meydana gelen o elim hadise Rusya ile gerçekten çok iyi ve verimli bir şekilde süren ilişkilerimizin üzerine kara bir gölge olarak çökmüştür.



Aynı dönemde terörle ciddi mücadelelerimiz oldu. Son olarak, 15 Temmuz'da tarihimizin en sinsi, en alçak darbe girişimiyle bu süreç daha da zirveye tırmandı. Demokrasimizin ve cumhuriyetimizin karşı karşıya kaldığı bu hain saldırı, milletimizin cesareti ve fedakarlığı sayesinde akamete uğradı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün ve arkasındaki güçlerin ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de kastettikleri bugün çok iyi anlaşılıyor




Ekonomimiz işleyişine normal şekilde devam ediyor


15 Temmuz darbe girişiminin ardından, piyasaların açıldığı andan itibaren güven ve istikrar iklimi kendisini göstermiştir. 16 Temmuz'da vatandaşların piyasaya sürdüğü dolara baktığımız zaman, 2,5 milyar dolardır. Çok küçük dalgalanmalar dışında herhangi bir kırılmanın yaşanmadığı ekonomimiz, işleyişine normal şekilde devam ediyor.






30 Haziran'da açılışını yaptığımızı Osmangazi Köprüsü'nün ardından 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli, boğazın altından hizmete girecektir. 2018'de İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanının ilk etabı faaliyete geçecektir. Yine bu yıl içerisinde dünyanın en uzun köprüsü olacak 1915 Çanakakkale Köprüsü'nün temelini atmayı hedefliyoruz.






Akkuyu Santrali'nin hız kazanması büyük önem taşıyor


Mersin Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin yeniden hız kazanması büyük önem taşıyor. Bu 22 milyar dolarlık ciddi bir yatırım ve 4 bin 500 megavatlık bir enerji gücüne sahip olmamızı sağlayacak. Aynı şekilde Türk Akımı Projesi şu anda atacağımız en önemli adımlardan bir tanesi. Çift hat olarak bu da hayata geçecek.


Ortak yatırım fonu kurulacakRusya ile ortak yatırım fonu kurmak için çalışma yapacağız, bugün bunu karara bağladık.Erdoğan ve Putin'den ortak açıklama









#Recep Tayyip Erdoğan
#Putin
#Rus-Türk İş Dünyası Toplantısı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.