EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Bayraktar' tepkisi: Sıkıyorsa çık açıkla

19:123/05/2023, Çarşamba
G: 3/05/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da katıldığı açılış töreninde, hedef gösterilen Bayraktar ailesi üzerinden muhalefete sert tepki gösterdi. Muhalefet temsilcilerinin "Devletten yardım, para alıyorlar" iddialarına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yüklenen Erdoğan, "Bayraktar grubuna AK Parti hükümetinin verdiği bir kuruş yoktur, Bay Kemal sıkıyorsa çık açıkla" ifadelerini kullandı.

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı'nı Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahiplerine teslim edeceğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu'nun hedefi Bayraktar ailesi

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, kendisini 'siyasallaşıyor' diyerek hedef gösteren Kılıçdaroğlu'na yüklenip,
"Ne zaman ki Türkiye terörle mücadelede başarıya ulaştı ilk tepki CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. Tanrıkulu böyle derken, bu konu sayın Kılıçdaroğlu'na soruluyor. Herhangi bir cevap vermiyor."
diye konuştu.

"Devletten destek alıyorlar" yalanı

Yaşananlar sonrasında yerli ve milli İHA-SİHA ve insansız savaş uçaklarının üreticisi Bayraktar ailesi, muhalefet kanadı tarafından "Devletten destek alıyorlar" denilerek hedef tahtasına kondu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Bayraktar' tepkisi: Sıkıyorsa çık açıkla

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da katıldığı açılış töreninde, hedef gösterilen Bayraktar ailesi üzerinden muhalefete sert tepki gösterdi.

Muhalefet temsilcilerinin
"Devletten yardım, para alıyorlar"
iddialarına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yüklenen Erdoğan,
"Bayraktar grubuna AK Parti hükümetinin verdiği bir kuruş yoktur, Bay Kemal sıkıyorsa çık açıkla"
ifadelerini kullandı.

"Bunlar böyle, yalan bunlarda ganimet ama hesabını ödeyecekler"

Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Ülkemizin iftihar vesilesi projeleri olan Bayraktar ailesine bunlar saldırıyor mu? İHA'ya saldırıyor mu? Akıncı'ya saldırıyor mu? Kızılelma'ya saldırıyorlar mı? Ama tutturamayacaklar. Güya ben onlara krediler vermişim. Bay bay Kemal eğer yüreğin el veriyorsa, yüreğin varsa Bayraktar grubuna Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti hükümetinin verdiği bir Allah kuruşu yoktur. Sıkıyorsa çık açıkla. Yok. Rahmetli Özdemir Bayraktar bırak devletten kredi almayı, arsa dahi kabul etmezdi. Yalan bunlarda ganimet."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Haluk Bayraktar

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.