EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Türkiye'den Yunanistan'a yangın söndürme desteği

18:0921/07/2023, Cuma
G: 21/07/2023, Cuma
AA
Yangın söndürme uçağı
Yangın söndürme uçağı

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yardım eli uzatıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Yunanistan'a iki amfibik yangın söndürme uçağı ve bir yangın söndürme helikopteri göndereceği belirtilirken, helikopterin yerli ve milli imkanlarla üretildiğine dikkat çekildi.

Türkiye, Yunanistan'da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için iki amfibik yangın söndürme uçağı ve bir yangın söndürme helikopteri gönderecek.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri uçuş ekipleriyle birlikte Yunanistan'a gönderilecek.


Etkili manevra kabiliyetlerine sahip amfibik uçaklar ile yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme helikopteri, Yunanistan'daki orman yangınlarına müdahalede komşu ülkede kullanılacak."




#Türkiye
#Yunanistan
#Orman Yangını
#Yangın Söndürme Uçağı
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.