|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahı veren ABD, ölen hep Müslüman!

Ortadoğu'da PYD'ye açık bir destek veren ve FETÖ elebaşını barındıran ABD'nin sürdürdüğü bu tavra sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vermeme süreci uzarsa, seslendireceğimiz çok hassas şeyler olacaktır. Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuzun farkında değil misiniz? Ölen hep Müslüman" dedi.

Yeni Şafak
11:35 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:30 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakim ve Savcı Adayları Kura Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



Bu milletin vergileri ile almış olduğu uçakları, tankları ve silahları, bu milletin evlatlarına sıktılar. Yasama, yürütme ve yargı, o gece kenetlendi. Siz bu mücadelenin yargı ayağını gerektiği gibi yaptınız. Milletimizin cesareti sayesinde bu mücadeleden galip çıktık.



Sizlerden beklentim; atanacağınız illerde kutlu mücadelede yer almanız, sadece vicdanınızın sesini dinleyerek karar vermeniz, sizin şahsi inancınız, ideolojiniz, bağlılığınız ne olursa olsun, vicdani kanaatinize göre karar vermenizdir. Vicdanınız yerine FETÖ gibi bir şarlatanı koyarsanız oradan adalet çıkmaz.



Şimdi dünyadan bize akıl verenler var. Bu kadar ismi nasıl biliyorsunuz, nereden biliyorsunuz diyorlar. Biz devletiz, burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil.



Adı Amerika olunca bağımsız, tarafsız, Türkiye olunca taraflı. 17 yıldır bu kişi orada.



Darbe girişimlerine zemin hazırlayan tüm kurumlarımızı yeniden yapılandırmaya tabi tutmamız gerekiyor. Eğer bunları yapmazsak, şehitlerimize ve gazilerimize mahcup oluruz. Onlar 15 Temmuz gecesi canlarını vererek, üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiler. Millet olarak sıra bizde.



Birileri yanlış yapıyorsunuz dedi. Biz 'kusura bakmayın, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz' dedik. Biz sanaiyde bu atımları atacağız. Yoksa kendi paramızla Marmaray'ı, Osman Gazi Köprüsü'nü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapamazdık.



'Türkiye'de yatırım yapılamaz' diyorlar. Ey S&P sen Türkiye'nin haritada yeri nerede biliyor musun? Önce bunu araştır.



Obama'ya söyledim 'yanlış yapıyorsunuz' diye

FETÖ meselesi sadece bir şarlatanın hezayanlarının arkasında gidenlerin sorunundan öte araç haline gelmiştir. Oyun çok sinsi. Vermeme süreci uzarsa, seslendireceğimiz çok hassas şeyler olacaktır. ABD, Suriye'nin kuzeyinde PYD'ye silah veriyor. Bunları bizzat sayın başkana söyledim 'yanlış yapıyorsunuz, Kobani'ye silah indirmeyin' dediğimde 3 saat sonra indirdiler. Bu silahların yarısı bunlara gitti. Biz güneyimizde bir terör koridoru oluşturmaya Türkiye olarak müsaade etmeyeceğiz.



Clinton'ın açıklaması çok talihsiz ve acemice

Bayan Clinton'ın yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum. O da aynı şekilde PYD'yi desteklemeye devam edeceğiz diyor. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır. Ben bunu siyasi acemilik olarak görüyorum. Bölgenin hassasiyetleri farklı, bu dönemde böyle bir adım atılamaz. Çok yanlış bir adım. Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuzun farkında değil misiniz?



Türkiye, eski Türkiye değil. Bunun farkında değiller. 15 Temmuz'da ordu içindeki binlerce FETÖ elemanı darbe için harekete geçince, Türkiye'nin operasyonel gücünü yıllarca toparlayamayacağını sandılar. Ama TSK kısa süre sonra Cerablus harekatını başlattı.



Musul konusunda Türkiye'ye karşı terbiye dışı saldırılmasının nedeni, bölgedeki denklemi bozuyor olmamızdır. Musul'da bölgeyi kana boğmak için kurulan mezhep çatışması balonunu söndürmek de kararlıyız. Bizim dinimiz İslam'dır.



Terör örgütleriyle iş tutmak, ateşle oynamak gibidir. O ateş bir gün sizi de yakar."











#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#Hakim ve Savcı Adayları Kura Töreni
8 yıl önce