EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bir kez daha devlet gibi değil bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor

13:1621/09/2024, Cumartesi
G: 21/09/2024, Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı saldırılarına ilişkin, "İsrail bir kez daha maalesef devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor." dedi. Erdoğan, İsrail'in Gazze'yi Nazi kampına çevirdiğini söyledi. Erdoğan, "Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz bu beraberliği bir an önce gösterelim istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

BM 79. Genel Kurulu) Görüşmelerin ilk gününde, 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası finans mimarisi başta olmak üzere küresel yönetişim mekanizmasının reform ihtiyacına dikkat çekeceğim.

"İsrail Gazze'yi Nazi kampına çevirdi"

Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim.

İsrail, Gazze'yi Nazi kampına çevirdi. İsrail bir kez daha devlet gibi değil, terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Dijital saldırıları devreye almış olması bunun açık ifadesidir. Bu saldırının başa bir anlamı da, bizim tüm ikazlarımıza rağmen, Batı'nın desteğiyle Lübnan'a sıçramıştır. Şu anda bölge, açıklanamayacak derecede büyük bir krizle karşı karşıya. Şu an itibariyle, Lübnan bu İsrail'e karşı ne yapabilir. Batılı ülkeler başta olmak üzere, uluslararası toplum İsrail'in bu saldırılarını izlemeyi bırakmalıdır. Lübnan'da düzenlenen saldırı milli teknolojiklerin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.

İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır. Diğer taraftan Lübnan'da düzenlenen saldırı milli teknolojileri sadece savunma alanında değil geniş çerçevede ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Biz de tedbirler almak suretiyle tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.

"Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk"

Özellikle Türkevi, bu defa çok farklı görüşmelere vesile olacaktır. Bunun için Türkevi'nde yapacağım görüşmeler, inşallah bunların adımlarını attığımız bir merkez haline gelecektir. Suriye'deki gerilimin artık sona erdirilmesi gerektiği, İsrail'in bir devlet terörü estirdiğini açık net ortaya koyacağız. Bunu çok defa söyledik. Ama Batılı ülkeler bunu anlamamakta ısrar ediyor. Suriye topraklarının tamamında huzur ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve Suriye'nin birlikte atabileceği adımlar, Suriye dışında milyonlarca insan vatanlarına dönmek için bekliyor. Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz bu beraberliği bir an önce gösterelim istiyoruz.

"Ajandamız dolu dolu gidiyoruz"

(BM Genel Kurulu) Ajandamız dolu dolu gidiyoruz. Orada sadece Biden değil birçok dünya lideri olacak. Şu an itibarıyla Biden ile bir görüşme var mı yok mu bu henüz kesinleşmiş değil. Biden veya daha başka sürpriz görüşmeler nerede, nasıl olur, bunların hepsini oradaki gelişmelerle ele alacağız.

#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
#Türkiye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.