EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB-PKK ortaklığını böyle anlatmıştı

Yeni Şafak
19:3311/12/2016, الأحد
G: 11/12/2016, الأحد
Yeni Şafak

Türkiye'nin, terör örgütleriyle kararlı bir şekilde yürüttüğü mücadele, Avrupa'yı rahatsız ediyor. Terör örgütlerini kollayan açıklamalarıyla dikkati çeken Avrupa, bu tutumuyla eli kanlı yapılara kol kanat geriyor. Bu tutumu sık sık gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Avrupa'nın teröre yataklık yaptığını dile getiriyor. Erdoğan, Avrupa-PKK ortaklığını birçok konuşmasında gündeme getirdi.

Avrupa, PKK'yı terör örgütü listesine almasına rağmen, diğer taraftan örgütün Avrupa sınırlarında rahatça propaganda yapmasına da olanak sağlıyor. Terör örgütü PKK'ya Avrupa'dan ciddi anlamda finansal destek sağlanması da ikiyüzlülüğün bir diğer göstergesi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Avrupa'dan aldığı desteği sık sık dile getiriyor. Avrupa'nın teröre yataklık yaptığını belirten Erdoğan, teröristlerin üzerine sert bir şekilde gidildiği yönünde beyanatlar veren Avrupa'ya yönelik, "Türkiye gibi topraklarında neredeyse her gün terör eylemi yapılan bir ülkeye, 'terörle mücadele etme' demek aslında 'Dükkanı kapatıp git' demektir. Çünkü terörle mücadele etmemek terör örgütlerine teslim olmaktır" ifadelerini kullanmıştı.




İstanbul Beşiktaş'ta terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda 30'u polis olmak üzere 38 kişi şehit olurken ve 155 kişi de yaralanmıştı.



Avrupalı yetkililer, alçak saldırıyı sosyal medyadan yaptıkları kısa açıklamalarla geçiştirmeye çalıştı.



Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, "Kalbim, Türk vatandaşları ve saldırı kurbanlarının aileleriyle beraber" derken, AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini ise "İstanbul'dan gelen haberleri takip ediyorum" ifadelerini kullanarak, İstanbul'da yaşanan bu olayı "terör" olarak niteleyemedi. PKK'ya kucak açan Avrupa'nın terör korkusu AB yetkilileri İstanbul'daki saldırılara 'terör' diyemedi PKK finansörü Avrupa Haddinizi bilin

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.