Çocukların katili sensin

Yeni Şafak
Hamdi Koçoğlu
04:0031/07/2018, Salı
G: 31/07/2018, Salı
Yeni Şafak
Ayvalık’ta alabora olan teknede 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmişti.
Ayvalık’ta alabora olan teknede 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Yunanistan’a kaçmaya çalışırken alabora olan ve 6 kişinin ölümüne neden olan şişme botu, FETÖ’nün Edremit imamı İsmail Akay’ın kaçakçılarla birlikte ayarladığı ortaya çıktı.

Yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan şişme bot, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında alabora olmuş ve 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden 3 yetişkinin FETÖ üyeliğinden arandığı belirtildi. Teknede bulunan İ.A., B.Ç., G.Y., H.A., E.A., Ö.F.Ö., M.R.A., E.A. ve R.Ç. ise sağ olarak kurtarıldı. Emniyet kaynakları, yakalanan şüphelilerin FETÖ firarisi olduklarını teyit ederken, bot ile kaçma girişimini FETÖ’nün Edremit baş imamı İsmail Akay’ın organize ettiğini söyledi. Akay’ın kaçakçılarla görüşerek, tüm yolcuların parasını ödediği ve firar girişimini organize ettiği belirlendi.

GÜLEN’İN DAMADI

Alabora olan bottan sağ kurtulan Akay, hastanedeki tedavisinin ardından Balıkesir KOM Şube’de sorguya alındı. Akay’ın, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in damadı olduğu, Gülen’in yeğeni Emine Akay ile evli olduğu öğrenildi.

Aile hekimi olan Akay’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görev yeri olan Edremit 2 No’lu Sağlık Ocağı’ndaki mesaisine gitmediği belirlendi. Akay, sonrasında KHK ile doktorluktan ihraç edilirken, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında arama kararı bulunduğu bildirildi. Emniyet kaynakları, Akay’ın 2 yıldır kılıktan kılığa girerek saklandığını da vurguladı.

Gülen’in yeğeni Emine Akay ise FETÖ kapsamında tutuklu ve Burhaniye Cezaevi'nde yatıyor. Kocası İsmail Akay, Edremit baş imamlığı yaparken, Emine Akay’ın ise ilçe ablası olarak örgütsel faaliyetleri yönettiği bildirildi.

#FETÖ
#İstanbul
#Türkiye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.