|

Çocukların paralarını çalmışlar

Sivas merkezli FETÖ/PDY operasyonunda ögüt üyelerinin, çocukları sinemaya ve geziye götürmek için hazırladıkları projeler için SODES'den aldıkları 500 bin lira desteği, FETÖ/PDY'ye yakın dershane ve etüt merkezlerine aktardıkları tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 20:46 - 18/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Sivas merkezli 11 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 12 kişiden 11'i tutuklandı. Ankara'da öğretmenlik yapan “emniyet imamı” H.A. ile haklarında yakalama kararı bulunan 15 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.



500 BİN LİRA DERSHANELERE GİTTİ


Örgüt üyelerinin, çocukları sinemaya ve geziye götürmek için hazırladıkları projeler için Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında aldıkları 500 bin lira desteği FETÖ/PDY'ye yakın dershane ve etüt merkezlerine aktardıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında elde edilen bulgulara göre, çocukların lüks otellerde konaklamış gibi gösterilip fatura alındığı, otel yerine örgüte yakın yurtlarda konaklatılan çocuklara da örgüt propagandası yapıldığı belirlendi. Örgüt üyelerinin, “himmet” adı altında toplanan paraları örgüte yakın dershane ve etüt merkezlerine aktardığı tespit edildi. Öte yandan örgüt mensubu kadınların 17-25 Aralık'tan sonra tek tip kıyafet giyerek “beddua seansları” düzenlediği saptandı.



#fetö
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#Sosyal Destek Programı
8 yıl önce