EDISYON:

CHP'ye toplama program

Uğur Duyan
04:0021/09/2024, Cumartesi
G: 21/09/2024, Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

CHP'nin çarşamba günü yapılan MYK toplantısında, parti programının güncellenmesi yönünde Tüzük Kurultayı'nda alınan kararlar ele alındı. Tüzük Kurultayı'nı geride bırakan ana muhalefette gündem parti programı. Programını 6 ila 8 ay içinde güncellemeye hazırlanan CHP'nin yeni dönemde seçim beyannamesi olarak da kullanılması öngörülen program, dünyada yükselen yeni sol akımlarının argümanlarıyla oluşturulacak.


KOMÜNİSTLERE DE BAKILACAK

Genel Başkan Özgür Özel'in CHP'yi yeniden sosyal demokrat zemine taşıma girişimleri, CHP MYK'sında da tartışıldı. Bu kapsamda, aşırıcı akımların programlarına da bakılacak. Bu çerçevede, ekolojist ve komünist partilerin programları inceleniyor. CHP'de, öncelik solun başarılı olduğu İngiltere, Fransa, Brezilya'daki sol ittifak partilerinin programlarına verildi. Bir dönem CHP içinde sıkça tartışılan Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) son seçimlerde aldığı sonuçlar yüzünden gündemden düştüğü ifade edildi. Ana muhalefetin önündeki bir diğer model ise İspanya. İktidardaki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) programı da incelenecek.


BREZİLYA DA LİSTEDE

CHP'nin 6 ila 8 ay içinde yenilenecek parti programında İngiliz İşçi Partisi ve Fransız Komünist Partisi'nin yanı sıra son seçimlerde sürpriz bir şekilde parlamento çoğunluğunu kazanan Yeni Halk Cephesi'ni oluşturan parti programları da incelenecek. Brezilya'da 2022 seçimlerini kazanan İşçi Partisi'nin programı da masaya yatırılacak. Brezilya'da aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya karşı 2022 seçimlerinde başarıyla çıkan İşçi Partisi, 1990'lardan itibaren birçok yerel seçimde başarı kazanmasında sonra sosyalist söylemden çok sosyal demokrasiye kaydı.


#politika
#CHP
#program

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.