EDISYON:

CHP'li Sağlar'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sözünü geri al' uyarısı: CHP'lileri akçeli işlerle ilişkilendirmesi kendisinin de bu işin içinde olduğu sonucunu çıkarır

17:0024/07/2023, Pazartesi
G: 24/07/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
CHP'li eski milletvekili Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'nun "Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" sözlerini eleştirdi.
CHP'li eski milletvekili Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'nun "Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" sözlerini eleştirdi.

CHP'li eski milletvekili Fikri Sağlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının çok ağır olduğunu belirten Sağlar, "Bu sözleri CHP'de bugüne kadar görev yapmış tüm insanları küçümseyen, itibarsızlaştıran ve töhmet altında bırakan bir söz olarak değerlendiriyorum. Acilen bu sözlerini geri alsın." dedi. Sağlar, "CHP'lileri akçeli işlerle ilişkilendiren bir noktaya sokması kendisinin de bu işin içinde olduğu gibi bir sonucu çıkarır ki bu üzücüdür." diye konuştu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ömrümün sonuna kadar genel başkanlık yapmak istemiyorum. Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" şeklindeki sözleri CHP'lilerin büyük tepkisini çekti.

'Bu sözleri acilen geri alsın'

Sözcü TV yayınında konuşan CHP'li eski milletvekili Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının çok ağır olduğunu belirterek
"Bu sözleri CHP'de bugüne kadar görev yapmış tüm insanları küçümseyen, itibarsızlaştıran ve töhmet altında bırakan bir söz olarak değerlendiriyorum. Acilen bu sözlerini geri alsın. Geri alması gerekir. Aksi takdirde Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir partinin kurucularının da içerisinde bulunduğu o partinin gelmiş geçmiş herkese de böyle bir saygısızca yaklaşım kabul edilebilecek bir şey değil"
dedi.


'CHP'lileri akçeli işlerle ilişkilendirmesi kendisinin de bu işin içinde olduğu sonucunu çıkarır'

Sağlar,
"İstifa et lafları, mağlubiyet kızdırmış olabilir. Kendi iç dünyasında müthiş bir dalgalanmış olabilir ama bu böyle dışa vurmamalı, vuramaz da. CHP'lileri akçeli işlerle ilişkilendiren bir noktaya sokması kendisinin de bu işin içinde olduğu gibi bir sonucu çıkarır ki bu üzücüdür. O nedenle öncelikle bunun düzeltilmesi gerektiğinin altını çizerim."
ifadelerini kullandı.



#Fikri Sağlar
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.