EDISYON:

CHP'li Barış Yarkadaş'ın oy hesabına İYİ Partili Metin Ergun'dan tepki: Keşke lisede biraz mantık okusaymış

11:0229/08/2023, Salı
Yeni Şafak
Metin Ergun-Barış Yarkadaş
Metin Ergun-Barış Yarkadaş

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, önceki gün katıldığı canlı yayında "Meral Akşener masadan kalkınca İYİ Parti'den yüzde 5 oy AK Parti'ye geçti. İYİ Parti yüzde 10'a düştü. AK Parti 30'dan 35'e yükseldi." iddiasında bulundu. Yarkadaş'ın bu iddiasına, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun'dan cevap geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ergun, Yarkadaş'ın bu sözlerinin "Tarihin en mantıksız siyasi çıkarımı" olduğunu ifade ederek "Keşke lisede biraz mantık okusaymış" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen programında eski ortaklarına sert mesajlar gönderdi. İYİ Parti'nin yerel seçimlere yalnız gireceğini duyuran Akşener'in bu sözleri, CHP'lilerce tepkiyle karşılandı.

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı yayında Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi. Yarkadaş, Akşener'in yaptığı konuşmayı "fiyasko" olarak niteledi.

Yarkadaş İYİ Parti'nin oylarının AK Parti'ye kaydığını öne sürdü

Konuşmasının devamında cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çeken Yarkadaş, şunları söyledi:

"Meral Akşener masadan kalkınca İYİ Parti'den yüzde 5 oy AK Parti'ye geçti. İYİ Parti 15'den 10'a AK Parti 30'dan 35'e yükseldi."

İYİ Partili Ergun: Tarihin en mantıksız siyasi çıkarımı

Yarkadaş'ın bu iddiasına, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun'dan cevap geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ergun, Yarkadaş'ın bu sözlerinin
"Tarihin en mantıksız siyasi çıkarımı"
olduğunu ifade ederek
"Keşke lisede biraz mantık okusaymış"
dedi.



#Metin Ergun
#Barış Yarkadaş
#İYİ Parti
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.