CHP'den Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesiyle ilgili açıklama

Yeni Şafak
14:1822/09/2016, Perşembe
G: 22/09/2016, Perşembe
Diğer

Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun görüşmesine ilişkin CHP'den açıklama geldi. Görüşmede Başbakan'ın OHAL'in uzayacağı mesajını verdiği, Kılıçdaroğlu'nun ise, "OHAL kesinlikle uzatılmamalı" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.



Görüşme için saat 10.00'da AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu'nu, makam aracından inişinde Başbakan Yıldırım karşıladı.



Başbakanlık'tan görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, görüşmede mini anayasa çalışması ve FETÖ soruşturmaları yer aldı. Görüşmede, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek bu çalışmaların bir an önce uzlaşma ile sonuçlandırılması konusunda ortak görüşün benimsendiği bildirildi.



Başbakan ve Kılıçdaroğlu'nun 'OHAL' diyaloğu


NTV'de yer alan habere göre; CHP kaynakları, görüşmenin içeriğine dair bilgi verdi. Yapılan açıklamada, Başbakan OHAL'in uzayacağı mesajını verdiği belirtildi. Yine açıklamaya göre, imzasız ihbarlarla ilgili genelge hazırlanması konusunda da mutabık kalındı.



CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, Başbakan Yıldırım'ın OHAL ile ilgili sözlerine karşılık, "OHAL kesinlikle uzatılmamalı" dediği belirtildi.






#Binali Yıldırım
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#AK Parti

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.