CHP'den kayyum tepkisi

Yeni Şafak
Nur Banu Aras
04:0022/09/2016, Perşembe
G: 21/09/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

CHP, PKK ve FETÖ terör örgütlerine destek sağladıkları gerekçesiyle görevden alınan ve yerlerine kayyum atanan 28 belediye başkanına sahip çıktı. CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Demokratik düzende seçilmişlerin meşruiyet sınırlarını siyasetin keyfi değil hukuk belirler” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu parti yönetimi ile ülke gündemini değerlendirirken, ana gündem maddesi ise Başbakan Binali Yıldırım ile yapacağı görüşmenin detayları oldu.



OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ları Anayasa Mahkemesi'ne götürmeye hazırlanan partide, yapılacak iptal davalarının gerekçeleri tartışıldı. 2 aydır devam eden OHAL'in kaldırılması gerektiği görüşüne varıldı. MYK'nın ardından Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke değerlendirmelerde bulundu.



AK PARTİ'Yİ SUÇLADI


28 belediyeye KHK ile kayyum atandığını hatırlatan Böke, “Demokratik düzende seçilmişlerin meşruiyet sınırlarını siyasetin keyfi değil hukuk belirler. Bu hukuk yalnızca Güneydoğu'da teröre destek veren belediyelere değil, FETÖ'ye kentlerimizi parsel parsel peşkeş çeken AK Parti belediyelerine de terör örgütü PKK kentlerimizi silah deposuna çevirirken göz yuman, TSK'yı ve tüm kurumlarımızı FETÖ'ye bilerek teslim eden yöneticilere de aynı biçimde uygulanmalıdır” sözleriyle terörle bağlantılı belediyelere sahip çıktı.


#CHP
#PKK
#OHAL

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.