
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan "para sayma görüntüleri" ile ilgili resen başlattığı soruşturmayı tamamlayarak, hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu. Mahkemece kabul edilen iddianamede CHP eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 22 şüphelinin "kanuna aykırı bağış" suçundan cezalandırılmaları istendi. Yargılamanın 25 Eylül'de başlayacağı öğrenildi.
Mahkemece kabul edilen iddianamede CHP eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 22 şüphelinin Siyasi Partiler Kanunu'nun 116. maddesindeki "kanuna aykırı bağış" suçundan cezalandırılmaları istendi.
Yargılamanın 25 Eylül'de başlayacağı öğrenildi.
Ayrıca başsavcılık, il başkanlığı binası olarak kullanılan taşınmazların usulsüz şekilde toplanan paralarla alınması nedeniyle Siyasi Partiler Kanunu'nun 69, 74 ve 76'ncı maddeleri uyarınca CHP hakkında gerekli inceleme ve değerlendirme yapılarak usulsüz toplanan paraların hazineye irat kaydedilmesi, taşınmazların hazine adına tapuya tescil edilmesi hususunda gereği için dosyanın bir örneğini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Öte yandan CHP İl Başkanlığı binası olarak kullanılan taşınmazları satın alan CHP ve satıcı hakkında vergi mevzuatı çerçevesinde gerekli inceleme yapılması amacıyla İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına ihbarda bulunuldu.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

en fazla 1 sene hapis varmış, adamlara devam edebilirsiniz demektir bu, bütün varlıkları uzun seneler kontrol edilmeli ve özel varlıklarının nereden geldiğini bütün hepsi açığa çıkartılıp el konulmalı.

Türkiye yi muz cumhuriyeti gören, istediğini yapma yetkisini kendinde gören darbe yanlısı kesimi mercek altına almak gerekiyor, çok tehlikeliler

Y şafak gazetesi ni tebrik ediyorum... Skandal patlak verdiği günden bu yana diğer basın yayınlar unuttular...

simdi chp lilerin koro halinde diyeceklerini duyar gibiyim.yargi siyasallasti,akp nin yargisi,chp nin calismalari engelleniyor.

TC'DE BAĞIMSIZ YARGI VARSA CHP'LİLERİN BU YAPTIKLARI KANUNSUZLUK YANLARINA KAR KALMAMALIDIR, YASAL CEZALARINI ALMALIDIRLAR.

Yargı YASAYLA çalışır.Yasaların içini boşalttılar kimse bu suçlardan ceza almaz :((

Şimdi yaygara başlar.

CHP kara para aklıyor muhtemelen. PKK ve fetöyü aklayanların bu hallerine şaşırmamak lazım.

ÜSTELİK ÖDENEK ALAMAYAN CHP Lİ İBB...HANİ ENGELLENEN ÖNUNE TAŞ KONULAN HEP MAĞDUR EDİLEN LAKİN DÜN PARİSTE GUNLUGÜNE 300BİN EURO BASARAK ŞATO KİRALAYAN EMEKLİ VE DARDA OLANLARIN DOSTU CHP NİN BELEDİYESİ.AMA HIRSIZ HEP BAŞKA AĞA.ADAM HAVALİMANI AÇIYOR 3BİN KİŞIYE EKMEK VERİYOR MİLYONLARCA DOLAR KİRA GETİRİSİ KAZANIYOR ÇELİK KUBBELER YAPIYOR SOMALİDE PETROL ARIYOR AMA O HIRSIZ PESKEŞÇİ HERYERİ SATTI HER İŞİ YALAN AMA 40 LİRAYA CORBA KİTLEYİP 300BİN EUROYU YEK GECEDE GÖMEN CHPKK LI AKPAK.SIĞIR ÇOK.