Yeni Şafak

CHP-İYİ Parti ittifakında 3 büyükşehir krizi

Yeni Şafak
04:4528/11/2018, Çarşamba
G: 28/11/2018, Çarşamba
Diğer
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP ile İYİ Parti arasında gerçekleştirilen yerel seçimler için işbirliği görüşmelerinde 3 büyükşehir krizi yaşandığı iddia edildi. CHP kulislerinde, İYİ Parti'nin özellikle Ankara, Mersin ve Antalya'yı istemesi nedeniyle hala bir anlaşma sağlanamaması bir 'tıkanıklık' olarak yorumlandı. CHP ise iddialı olduğu illerde aday çıkarmama konusuna sıcak bakmıyor ve İYİ Parti'ye AK Parti'nin ya da MHP'nin elindeki illerde destek vermeyi teklif ediyor.

CHP ile İYİ Parti arasında devam eden "seçim iş birliği" çalışmalarında gelinen aşamaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

İYİ PARTİ'NİN TEKLİFİNE CHP'DEN OLUMSUZ YANIT

  • İYİ Parti'nin; Ankara, Antalya ve Mersin'de kendi adaylarının desteklenmesi talebinde ısrarcı olduğu ancak CHP yönetiminin, bu formüle "alanda sonuç vermeyeceği" gerekçesiyle sıcak bakmadığı öğrenildi. CHP'nin iddialı olduğu büyükşehirlerin hiçbirinde "aday çıkarmama" seçeneğini kabul etmediği belirtildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, CHP ile İYİ Parti arasında 13 Kasım'da resmi olarak başlatılan işbirliği görüşmelerinde kritik haftaya girildi. Teknik görüşmelerin bir hafta içinde tamamlanacağı ve genel başkanlar Kılıçdaroğlu ile Akşener'in görüşmesinde nihai kararın verileceği öğrenildi.

İYİ PARTİ'YE AK PARTİ VE MHP'NİN ELİNDEKİ İLLERİ ÖNERDİLER

Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti öncelikli olarak CHP'nin Ankara'da aday çıkarmamasını ve İYİ Parti adayını desteklemesini talep etti. İYİ Parti, bu talebinin kabul görmemesi durumunda ise bir diğer seçenek olarak; Mersin, Antalya ve Manisa için destek istedi. Ancak CHP yönetiminin; Ankara, Mersin ve Antalya teklifine "masada uygulansa da alanda sonuç vermeyeceği" gerekçesiyle sıcak bakmadığı öğrenildi.

İTTİFAK BAŞLAMADAN TIKANABİLİR

CHP kulislerinde, İYİ Parti ile özellikle Ankara, Mersin ve Antalya özelinde hala bir anlaşma sağlanamaması bir "tıkanıklık" olarak yorumlandı. Kulislerde, görüşmelerin mutlaka bir işbirliği ile sonuçlanmamasının beklemediği, tıkanığın aşılamaması durumunda, her partinin kendi adaylarıyla seçime girme kararı alabileceği belirtildi.
#CHP
#MHP
#AK PARTİ
#İYİ PARTİ
#yerel seçim
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.