EDISYON:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 'tuhaf' önerileri

14:5613/03/2021, Cumartesi
G: 13/03/2021, Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da muhtarlarla buluşmasında işsizliğin çözümüne ilişkin "Her muhtarlığa bir özel kalem müdürü atanırsa mesele biter” önerisinde bulunmuştu. Çok konuşulan bu öneriden önce de Kılıçdaroğlu, "tuhaf" bulunan tavsiyeler yapmıştı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında kahvehanelerde oyun oynanmasının yasaklanmasını eleştirerek, "Çözüm basit; her oyunda yeni kağıt açacaksın" demişti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehirde düzenlenen ‘Muhtarlar Buluşması’nda, işsizliğin çözümüne ilişkin tavsiyede bulundu. Muhtarlara “Neden bir yardımcınız yok?” diye soran Kılıçdaroğlu, şu öneriyi sundu:

“Milletvekillerinin 3 tane danışmanı var. Belediye başkanlarımızın özel kalem müdürleri ve altta çalışan bir kadrosu var. Muhtarlar için bari yanına bir kişi verin. 10 milyon işsizimiz var. Her muhtarlığa bir kişi, özel kalem müdürü olarak atanırsa mesele biter”


Kılıçdaroğlu’nun bu önerisi, sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Mantıksız bulan da oldu ironi yaptığını düşünen de. Kılıçdaroğlu’nun bu çözümü, geçmişte yaptığı önerileri akıllara getirdi.

"Her oyunda yeni kağıt açacaksın"

Türkiye Tabipler Birliği’ne geçtiğimiz yılın eylül ayında bir ziyaret gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, Kovid-19 salgını kapsamında alınan tedbirleri eleştirmişti. CHP lideri,
“Önlemlere bakar mısınız? Kahvehanelerde oyun oynamak yasak. Yapılacak şey basit, her oyunda sıfır yeni kağıt açılacak”
demişti.


"Bulaşmasını engelleyin ve tedavi edin"

Bir diğer “tuhaf” bulunan önerisi ise benzer şekilde Kovid-19 salgınına ilişkin olmuştu. Parti Meclisi toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu,
“Sorunu akılcı, mantıklı yöntemlerle çözeceksiniz. Bir salgın var mı? Evet var. Dünyada var mı? Evet var. Nasıl çözülecek bu? Nasıl mücadele edeceğiz? Yine akılla, yine mantıkla, yine strateji ile... Önce bulaşmayı engelleyeceksin. Bunun önlemlerini alacaksın. İkinci konu, eğer hastalık bulaştıysa bütün önlemlere rağmen onu tedavi edeceksin”
ifadelerini kullanmıştı.


#chp genel başkanı
#kemal kılıçdaroğlu
#öneri
#muhtarlar
#özel kalem müdürü
#yeni deste
#kahvehane
#işsizlik

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.