|

Çeyrek asrın özeti

“Türkiye’nin Önü Aydınlık” manşetiyle 1995’te çıktığı yolda savrulmadan yürüyen Yeni Şafak, 25. yılını kutluyor. 4 fasikül halindeki toplam 132 sayfalık özel yayında çeyrek asırlık serüvenini okuyucu ile paylaşan gazetemiz, çok sayıda gazeteci, politikacı ve iş insanının görüş ve tanıklıklarıyla hafızaları tazeliyor.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 4/05/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:02 - 4/05/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Şafak’ın 25. yılı için makale kaleme aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Şafak’ın 25. yılı için makale kaleme aldı.

1995 yılında çıktığı yoldan sapmadan ve savrulmadan yürüyen Yeni Şafak, 25. yılın gururunu yaşıyor. “Türkiye’nin önü aydınlık” manşetiyle “Bismillah” diyen gazetemiz, çeyrek asırlık serüvenini hazırladığı eklerle okuyucu ile paylaştı. 4 fasikül 132 sayfalık ekte, Türkiye’nin 25 yılı ve Yeni Şafak’ın ‘milli iradeden’ yana tavizsiz duruşu manşetlere ortaya koyuldu. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat süreci, kritik seçimler, Irak’ın işgali, Suriye iç savaşı, Gezi olayları, 17/25 Aralık kumpasları, Hendek olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi Türkiye’nin dönüm noktaları yeniden hafızalarda tazelendi. Gazetenin okuyucuyla buluşmasında alın teri olan editöründen çaycısına kadar Yeni Şafak ailesi bu ekle evlere, işyerlerine konuk oldu. Çok sayıda gazeteci, politikacı, iş insanı ve STK’ların görüş ve bizzat tanıklıklarının bulunduğu Yeni Şafak’ın 25’inci yıl özel yayını için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir makale kaleme aldı.

COŞKUMUZA ORTAK OLDULAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm eski Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Milletvekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma eski Bakanı Nurettin Canikli özel ek için paylaştıkları mesajlarıyla Yeni Şafak’ın 25’inci yıl gururuna ortak oldu.

STK’LAR DA YANIMIZDA

Türkiye’nin gelişiminde önemli bir yere sahip olan STK’lar da Yeni Şafak’ı unutmadı. İstanbul Sanayi Odası Erdal Bahçıvan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Diyarbakyır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Başkanı Ayhan Karahan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Erzurum Ticaret Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Hak-İş Genel Başkanı Mesut Arslan,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas, 25’inci yıla özel yazı kaleme aldı.

BAŞKANLAR DESTEKLEDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, 25 yıldır ilkeli duruş sergileyen Yeni Şafak özel sayısında yer aldılar. İlkeli yayıncılık politikasından şaşmadan yoluna devam eden Yeni Şafak’ın 25’inci yılı özel ekine Türkiye’nin önde gelen önemli şirketlerinden, Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü, CNR Holding Yönetim Kurulu başkanı Ceyda Erem, Vodafone Türkiye Ceo’su Colman Deegan, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ve DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da katkı sağladı.

Yeni Şafak bizi yalnız bırakmadı


  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak’ın 25. yıl coşkusuna ortak oldu. Bizim için bir yazı kaleme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Şafak Türkiye mücadelemizde bizi yalnız bırakmadı” dedi.
  • 25’inci yıl özel yayını için bir makale kaleme alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak’ın çeyrek asırdır Türkiye’nin gelişmesine, ilerlemesine ve beka mücadelesine tanıklık ettiğini söyledi. Yeni Şafak’ın bundan sonra da aynı çizgide yoluna devam edeceğine inandığını vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti: Çeyrek asırdır ülkemizin gelişmesine, ilerlemesine ve beka mücadelesine tanıklık eden, büyük Türkiye’ye ve hedeflerine inanan, bu süreçte halkımızın doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirilmesi görevini başarıyla yerine getiren Yeni Şafak gazetesinin 25. yılını tebrik ediyorum. Geçen 25 yılda pek çok badire atlatan, nice başarılara imza atan ülkemiz demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden her alanda büyümeyi ve ilerlemeyi sürdürmüştür. Bu süreçte önümüze koyulan engelleri, aziz milletimizin desteğiyle aşmış olmanın, ülkemizin geleceğine yönelik tehditleri bertaraf etmenin gururunu yaşıyoruz.
  • MİLLİ İRADE VURGUSU
  • 2002 yılında görevi devraldığımız günden bu yana sadece ekonomi alanında değil demokraside de Türkiye’ye çağ atlattık. Demokrasimiz adına utanç günü olan 28 Şubat 1997’deki müdahalenin özgürlükleri kısıtlayan ve tam anlamıyla zulüm olarak nitelenecek tüm uygulamalarını tarihe gömdük. Temel hak ve hürriyetlerin ve özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engelleri bir bir kaldırdık. Ülkemizde demokrasiyi ve halkın iradesini hazmedemeyenlerin amaçlarına ulaşamayacağını 15 Temmuz darbe girişiminde milletimizin destansı direnişiyle tüm dünyaya gösterdik. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için yapılan her hamle bizleri daha da güçlendirdi. Her hâl ve şart altında milletimize, demokrasiye, millî iradenin üstünlüğüne inandık.
  • HALKIN SESİ OLDUNUZ
  • Halkımızın da desteği ve teveccühüyle yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha aydınlık yarınlar, daha büyük hedefler için daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yaptık. 2023 hedeflerimize vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve destekle yürüyoruz. Son yıllarda bölgesel ve küresel alanda önemli aktör haline gelen ülkemiz demokrasinin vazgeçilmez unsuru medyada da çeşitliliğe sahip, özgürlükçü bir ortamın oluşması yönünde önemli aşamalar kat etti. Bizler milletimizle kucaklaşma ve milletimize hizmet etme onurunu yaşarken; meslek ahlâkını, kişi hak ve özgürlüklerini ilke edinen basın-yayın organlarımız da bir taraftan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdi, bir taraftan da vatandaşlarımızın sesi oldu.
  • BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN PEKİŞMESİNE KATKI SUNDU
  • Yeni Şafak gazetesi de bu doğrultuda üstlendiği büyük sorumluluğu başarıyla taşımış, bizleri her zaman gururlandırmıştır. Yayına başladığı ilk günden beri Büyük Türkiye mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan Yeni Şafak ailesine teşekkür ediyorum. Yeni Şafak gazetesinin sorumluluklarının bilincinde olarak hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. Başta Albayrak ailesi olmak üzere, Yeni Şafak gazetesini 25. yıla ulaştıran ve bundan sonra da başarılı çalışmalarına devam edeceğine inandığım, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Büyük mücadelede bedeller ödedi


  • Yeni Şafak’ın Türkiye’nin en başarılı gazeteleri arasında yer aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “1994 yılında farklı bir yayın anlayışıyla medyada yerini alan, güçlü, bağımsız Türkiye idealine destek veren ve bu kutlu yolculukta bedeller ödeyen Yeni Şafak gazetesinin 25. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Yeni Şafak’ın prensipleri ve engin tecrübesinden aldığı güç ve ilhamla tarihi misyonuna yaraşır şekilde yoluna devam edeceğine inanıyorum. Yeni Şafak gazetesinin yöneticilerini ve tüm çalışanlarını gönülden tebrik ediyor, FETÖ’nün hain 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz’a Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
  • Hakk’ın ve halkın sesi oldu
  • TBMM 28. Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı Binali Yıldırım, “Kısıtlı imkânlarla yayıncılık dünyasına atıldığı günden beri, Hakk’ın ve haklının sesi olmaya gayret eden Yeni Şafak gazetesinin basın camiamızda itibarlı bir konuma sahip olduğunu ifade etmek istiyorum. Daha aydınlık bir Türkiye idealini ifade eden ismiyle yayın hayatına başladığı günden bugüne kadar içeriğini zenginleştirerek gelişen Yeni Şafak gazetesini, kültür hayatımıza kazandırdığı değerler sebebiyle tebrik ediyorum. Milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü konusunda son derece hassas olan ve manevi değerlerimize özen gösteren, korku ve nefretten uzak, gerçeklere dayalı habercilik yapan Yeni Şafak gazetesinin daha nice yıllar okuyucusuyla buluşmasını temenni ediyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
  • Doğru ve tarafsız
  • Yeni Şafak’ın doğru ve tarafsızlık ilkesi ile yayın politikası benimsediğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yeni Şafak gazetesi, 25 uzun yıl içerisinde pek çok başarılı haberciliğe imza atmış, milletimizin doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Taşımış olduğu milli ve manevi hassasiyetlerle mümeyyiz vasfını her seferinde işaret ve ibra eden Yeni Şafak gazetesinin daha nice yıllar Türk medyasında adından söz ettirmesini temenni ediyorum. Yeni Şafak gazetesinin 25. kuruluş yıl dönümünde değerli yazar ve yöneticilerini gönülden kutluyor, çeyrek asırlık birikimin geleceğe istikrar içinde, güvenli şekilde, ilk günkü heyecanla ulaşmasını diliyorum” dedi.


#Yeni Şafak
#25.Yıl
5 yıl önce