|

Cesaret ve akıl galip geldi

15 Temmuz gecesi kalkışılan hain darbe girişimini Türk halkı cesaretini ve aklını kullanarak yendi. Yurdun pek çok noktasında halk, gözünü kırpmadan silahların önüne atılırken, zekasıyla da darbecileri durdurmayı başardı.

Yeni Şafak
14:20 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:53 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'cü darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasında ülkenin dört bir tarafında meydanlara dökülen halkın şanlı direnişinin büyük bir etkisi oldu. Halk FETÖ'cü darbeye karşı meydanlara koşarak seçtiği Cumhurbaşkanı'na ve demokrasiye sahip çıktı. Tüm siyasi partiler darbe karşısında dik dururken, halk da sokaklarda polise ve askere verdiği destekle cuntacıların oyununu bozdu. Yurdun dört bir tarafında halk, devlet, belediyeler ve bazı kurumlar el ele vererek darbecilere karşı tarihi bir direniş sergiledi. 15-16 Temmuz sürecinde birçok ilde yaşananlar ise Anadolu insanının devleti için neler yapabileceğinin açık bir kanıtıydı.



Polatlı'da Füze taşıyan
araçların lastiği kesildi


Ankara'nın Polatlı ilçesinde FETÖ'nün darbe girişimine karşı eylem yapan halk, Topçu Okulu önünde toplandı. E-90 karayoluna çıkan Polatlı halkı Ankara'ya gitmekte olan füze yüklü askeri kamyonları durdurdu. Bıçaklarla kamyonların lastiklerini parçalayan halk, füze rampalarının Ankara'ya ulaşmasını engelledi.



Gaziliğin hakkını veren şehir: Antep


Gaziantep'te ise FETÖ'cü darbe kalkışmasının yaşandığı gece Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in direktifiyle, belediye kamyonları, otobüsler ve iş makinaları 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın çıkışını tamamen kapadı. Böylece askeri bölgeden darbe kalkışmasına destek verecek tek bir araç bile çıkamadı.







Kırmızı beyaz flamalar


Malatya'da komutanlık çevresinde güvenlik önlemi alan polis ve askerlerin kollarına birbirlerini tanımak için kırmızı beyaz flamalar taktıkları görüldü. 2. Ordu Komutanlığına geçen tanktan çevreye rastgele ateş açıldı.



Kışlanın önüne hendek kazdılar


Malatya Büyükşehir Belediyesi de darbecilerin şehir merkezine çıkaracağı askeri araç ve personeli askeri birliğin önüne hendek kazarak engelledi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca, darbe girişiminin engellenmesi için iş makineleri ve şehir içi yolcu taşıma otobüsleriyle önlemler alındı. İş makineleri ve otobüsler, 2. Ordu Komutanlığı ve bağlı kışlaların giriş çıkışlarını kapattı. Altay ve Çakmak kışlalarının girişine de belediye araçları, tedbir amacıyla konuldu.


Altay Kışlası yakınlarındaki Sivas yolu ile Topsöğüt bağlantı yoluna darbeci askerlerin geçişini engellemek için yaklaşık 2 metre derinliğinde 8 metre uzunluğunda hendekler kazıldı.







İkinci bir emre kadar askeri
üsse elektrik verilmeyecek


Kayseri 'de 12'nci Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda elektriklerin 15 Temmuz'dan bu yana kesik olduğu açıklandı. Darbe girişimi sırasında izinsiz 8 nakliye uçağının kalktığı kentte, 12'nci Ana Ulaştırma Üs Komutanlığının elektriği 15 Temmuz gecesi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Yönetim Kurulu başkanı olan Mustafa Çelik'in emriyle kesildi. 15 Temmuzdan beri üsse elektrik verilmiyor.



#15 Temmuz
#Darbe girişimi
8 yıl önce