Cenazesi DNA için Adli Tıp'ta

Rabia Şenol
04:004/10/2024, الجمعة
G: 4/10/2024, الجمعة
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

15 yıl önce Münevver Karabulut’u canice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı DNA eşleştirmesi için açıldı. Ceset, kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. İncelemenin 7-10 gün içinde sonuçlanması bekleniyor. Karabulut’un ailesi Garipoğlu’nun ölmediğini ve cezaevinden kaçırıldığını iddia ediyor.

Münevver Karabulut’u canice katleden ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun cesedi, mezarından çıkarılarak DNA eşleştirmesi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Bahçeşehir’de 2009 tarihinde lise öğrencisi Münevver Karabulut’u vahşice öldüren Cem Garipoğlu, 2014’te tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etti. Karabulut ailesinin ölen kişinin Garipoğlu olup olmadığı iddiası üzerine fethi kabir işlemi yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı başvuru kabul edildi.


KARABULUT AİLESİ KATILMADI

Karar doğrultusunda dün sabah saatlerinden itibaren polis ekipleri, Üsküdar’da bulunan Karacaahmet Mezarlığı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Görevlendirilen Cumhuriyet savcısı, polis ve olay yeri inceleme ekipleri, Adli Tıp Kurumu görevlileri ile Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mezarlıkta hazır bulundu. Karabulut ailesi ise mezarlığa gelmedi.


SONUÇ 10 GÜNDE ÇIKACAK

Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından ceset, mezardan çıkarılıp tabuta koyularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Garipoğlu’ndan alınan DNA örnekleri ailesiyle eşleştirilecek. İnceleme 10 gün içinde tamamanacak.


Kemikler var kefen yok

İncelemeye dair Fethi Kabir Tutanağı'ndaki ilginç detaylar dikkat çekti. Tutanağa göre, mezarda beklenildiği gibi kefen bulunamadı ve bir plastik poşetle karşılaşıldı. Ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, inceleme sonrası açıklamalarda bulundu. Mezarın iki katlı olduğunu aktaran Epözdemir, "İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yok, ikinci tabakada da kefen bekliyorduk biz. Kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler vardı" diye konuştu. Epözdemir, "Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak" dedi.




#Cem Garipoğlu
#Münevver Karabulut
#cenaze
#adli tıp
#inceleme

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.