Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

Yeni Şafak
11:0215/08/2016, Pazartesi
G: 15/08/2016, Pazartesi
AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. 13.05'de başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'la görüştü.



Çavuşoğlu ve Elitaş'ı parti genel merkezine gelişlerinde Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan karşıladı.



Kılıçdaroğlu'nun makamında 13.05'te başlayan görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da katıldı.




Bakan Çavuşoğlu görüşmenin ardından soruları yanıtladı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Suriye'de son durum


Halep kuşatma altında, rejim ve Rusya saldırılarını sürdürüyor. Münbiç ile ilgili ABD'nin sözü var, şimdi o sözü tutması gerekiyor.



FETÖ elebaşının iadesi


Amerika'dan bir heyet gelecek ve görüşmeleri yapacağız. 24 Ağustos'ta Biden gelecek. Daha sonra Adalet Bakanımızla birlikte biz de Washington'a gideceğiz. Gülen'in neden iade edilmesi gerektiğini anlatacağız.



Yunanistan'a kaçan hainler


19 Ağustos tarihinde sığınma talebi bulunan iki hainle ilgili duruşma olacak. Burada beklentimiz, darbe girişiminde bulunan, Cumhurbaşkanı'na suikast düzenlenen hainlere sığınma verilmemesi.



Terörle mücadele


FETÖ'nün darbe girişimi başarısız oldu. Zaten FETÖ'nün kan kardeşi PKK. PKK'ya bağlı PYD. Bunların hepsi aynı. Son zamanlarda Türkiye'de saldırıları arttırmaya başladılar. Onlara yönelik güvenlik güçlerimiz operasyonları sürdürüyor. Milletimiz hiç merak etmesin. Terörün üstesinden hep birlikte geleceğiz.



İsveç Dışişleri Bakanı'nın Türkiye düşmanı paylaşımları


İsveç Büyükelçisini Bakanlığımıza çağırdık. Bu kabul edilebilir değil. Eleştiri olabilir ama bu bir iftiradır, yalandır. Avrupa'daki ırkçılığın ve İslam karşıtlığının da bir yansımasıdır. Irkçılığın başkenti Avusturya'da başlayan bu iftira kampanyasının İsveç'e sıçraması da endişe vericidir.




#Mevlüt Çavuşoğlu
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.