|

Camilerde FETÖ'ye karşı gençlik kolları

Diyanet İşleri Bakaşkanlığı, "Dini İstismar Hareketi FETÖ/PDY Raporu'nda, yer alan “Camilere Gençlik Kolları oluşturulmalı” maddesini hayata geçiriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:32 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

FETÖ'nün gençler üzerindeki etkisini kırmak için harekete geçen Diyanet, camilerde gençlik kolları kuracak. Öncelik merkezi camilere verilecek. Gençler, bu mekanlarda dini, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirecek. Sabah namazı buluşmaları ve sohbetler yapılacak, Kur'an-ı Kerim öğretilecek. Eğitim ve kültür merkezleri açılacak, kamplar düzenlenecek.



TURNUVALAR DÜZENLENECEK


Ayrıca, kadın ve genç kızların da sosyal ve kültürel yönden gelişmeleri için adım atılacak. Kadın, aile, gençlik ve çocuk faaliyet merkezleri açılacak. Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılacak. Gençlik kolu kurulan camilerde özel alanlar oluşturulacak. Cami görevlilerinin gözetimi ve rehberliğinde faaliyetler yürütülebilecek. Genç kızlara yönelik yapılacak çalışmalar, gençlik kolları ile müftülükçe görevlendirilen kadın, Kur'an kursu öğreticilerinin rehberliğinde gerçekleştirilecek. Her gençlik kolu kendi camisinin bünyesinde faaliyet gösterecek. Ayrıca, ilmihal, hadis, tefsir dersleri de verilecek, sosyal aktiviteler organize edilecek. Futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi gibi turnuvalar düzenlenecek.


#FETÖ
#Diyanet İşleri
8 yıl önce