|

Camide FETÖ toplantısı

Bakırköy Ömer Duruk Camii müezzini Muhittin Başar’ın FETÖ’nün Bakırköy imamı olduğu ortaya çıktı. Başar’ın caminin altındaki yurdu FETÖ’ye tahsis ettiği belirlenirken firari Ekrem Dumanlı ile Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Mehmet Aydoğan'ın da aralarında bulunduğu örgüt elebaşlarının bu yurtta sohbetler düzenlediği tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:02 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Ekrem Dumanlı
Ekrem Dumanlı

Bakırköy Ömer Duruk Camii’nin müezzini Muhittin Başar’ın FETÖ’nün Bakırköy İmamı olduğu ortaya çıktı. 24 yıldır bu camide görev yapan Muhittin Başar’ın iki oğlunun da örgütün Kanada’daki yapılanmasında yer aldıkları belirlendi. Başar hakkında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Başar’ın cami cemaati ve Bakırköy’deki esnaftan zorla binlerce lira himmet topladığı ifade edildi. Caminin imamı Faruk Yazar, Başar hakkında verdiği ifadede, darbe girişimi sırasında kendisinden ‘Sala’ okumasını istediğini Başar’ın ise ‘Bu saatte sala mı olur’ diyerek cevap verdiğini söyledi.

SOHBETLER DÜZENLENDİ

Müezzin Muhittin Başar’ın caminin altındaki yurdu örgüte tahsis ettiği belirlenirken, yurtta firari eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Mehmet Aydoğan’ın da aralarında bulunduğu üst düzey FETÖ yöneticilerinin sohbetlere katıldığı ortaya çıkarıldı.

330 BİN LİRA YATIRMIŞ

Başar’ın 17-25 Aralık’tan sonra Bank Asya’da 330 bin TL’lik şüpheli para hareketinin olduğu belirlendi. Başar’ın Amerika ve Kanada’ya çok sık gidip geldiği belirlenirken, ByLock kullanıcısı Ali Avcı isimli şüpheliyle yaptığı telefon görüşmelerinde topladığı himmetleri elden Avcı’ya teslim ettiği ortaya çıkarıldı. Telefon görüşmelerinde Başar’ın Avcı’ya ‘Emaneti gelip alabilirsin’ şeklinde söylemlerde bulunduğu belirlendi.

#Cami
#FETÖ
7 yıl önce