Büyük kaçış

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:002/08/2018, Perşembe
G: 2/08/2018, Perşembe
Yeni Şafak
İsmail Akay
İsmail Akay

Haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ’cülerin yurtdışına kaçma girişimleri hızlandı. Son 10 günde yasadışı yollarla Akdeniz’i aşarak Yunan adalarına ya da Edirne kara sınırından Balkan ülkelerine geçmeye çalışırken yakalanan 86 şüpheliden 8’i tutuklandı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı üzerine örgüt üyelerinin yurtdışına kaçış girişimleri arttı. Geçtiğimiz 10 günde İzmir, Edirne, Balıkesir ve KKTC’den yasadışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 86 şüpheli yakalandı. Ege Denizi ve Meriç Nehri’ndeki geçişler sırasında kullandıkları botların alabora olması sonucu 5’i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Yakalananların 8’i tutuklanırken, gözaltındaki şüphelilerin Emniyetteki işlemleri devam ediyor.

GÜLEN’İN YEĞENİ YAKALANDI

27 Temmuz gecesi İzmir Karaburun’dan Yunan adalarına kaçmaya çalışırken yakalanan grupta, Çorum’da “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan yargılanan eski hakim Muhammet İkbal Yardımcı da gözaltına alınan 7 kişi arasında yer aldı. 29 Temmuz gecesi Ayvalık’ta 3’ü çocuk 6 kişinin öldüğü teknede yakalanan İsmail Akay’ın ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeninin kocası ve örgütün sözde Edremit baş imamı olduğu belirlendi.

#FETÖ
#İsmail Akay

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.