Bu kış hepsini aç bırakacağız

Haber Merkezi
04:0028/08/2018, Salı
G: 28/08/2018, Salı
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Terörle mücadelenin bu kış çok farklı geçeceğini vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyardı: Ne olur yaylalarda erzak bırakmayın. Terör örgütünü bu kış aç bırakacağız. Şehirlerden, kasabalardan, ilçelerden lojistik destek temin etmelerine müsaade etmeyeceğiz.

Ankara’da Eğitim Daire Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu’nda düzenlenen “104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı”na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DHKP-C’sinden, PKK’sına, FETÖ’den DEAŞ’ına kadar Türkiye’yi tehdit eden terör örgütlerinin, AB üyesi ülkelerden destek gördüğünü söyledi. Türkiye’de terör örgütlerinin etkilediği siyasal yapıların bulunduğunu aktaran Soylu, “Her zaman bir istismar içinde oldular. Bugün de anneliği kullanıyorlar” dedi.

GÖZ MÜ YUMSAYDIK?

“Cumartesi anneleri”nin Galatasaray Meydanı’ndaki 700. gösterisine müsaade etmediklerini kaydeden Soylu, “İzin vermedik, doğrudur. Çünkü artık bu ikiyüzlü istismar ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Ne yapsaydık yani, anneliğin, terör örgütü tarafından istismar edilmesine göz mü yumsaydık? Çocuklarımızı terör örgütü üyeliğine özendirip, ‘İstanbul’un göbeğinde anılacaksınız’ diye teşvik etmelerine göz mü yumsaydık?” diyerek buna asla müsaade edemeyeceklerini bildirdi.

YAYLALARDA ERZAK BIRAKMAYIN

Terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kış mücadelenin çok farklı olacağını vurguladı: “Mücadele topyekun bir mücadeledir. Ne olursunuz yaylalarda erzak bırakmayın. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki kaymakam, vali, jandarma komutanları ve emniyet müdürlerimizi uyarıyorum. Terör örgütünü bu kış aç bırakacağız. Şehirlerden, kasabalardan, ilçelerden lojistik destek temin etmelerine müsaade etmeyeceğiz.”

  • 15 askere ankesör gözaltısı
  • Balıkesir merkezli 8 il ve KKTC'de terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda aralarında bir binbaşı ve bir teğmenin de bulunduğu 15 asker yakalandı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefon üzerinden periyodik aralıklarla görüşme yaptıkları belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Ankara, Konya, Hatay ve Amasya ile KKTC'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda halen görevde olan biri binbaşı, biri teğmen, 13'ü astsubay olmak üzere 15 şüpheli gözaltına alındı. Balıkesir'e getirilen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu arada Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği şüphesiyle haklarında arama kararı olan ve MİT’ten ihraç edilen 2 şahıs Yunanistan’a kaçma girişiminde bulundukları sırada yakalandı.
#Süleyman Soylu
#Terör

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.