|

Bu kez de beceremediniz!

Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda attığı adımları hazmedemediniz. Türkiye’nin tarihi yürüyüşünü engellemeye çalıştınız. Gezi’yi denediniz beceremediniz. 17-25 Aralık’ta yargı darbesiyle Türkiye’yi yıkmaya çalıştınız beceremediniz. PKK’yı DAEŞ’i sahaya sürdünüz yine beceremediniz. 15 Temmuz’da çetecilerinizi ülkenin kalbine saldırttınız ama bu seferde beceremediniz. Beceremeyeceksiniz!

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Süleyman Şahin


15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hain cuntacıların gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına Batılı liderler ve medya sessiz kaldı. Uluslararası alanda “demokrasi”, “insan hakları”, “evrensel hukuk” kavramlarını ağızlarından düşürmeyen Batının iki yüzlüğü bir kez daha ortaya çıktı. ABD ve Batılı yönetimler önce alkışlamaya hazırlandıkları darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra cılız seslerle kınamakla yetindi. Amerika FETÖ'nün ele başı Gülen'i korumayı sürdürürken, AB ise Türkiye'ye darbecileri korumaya aldı ve “insan haklarından” dem vurmayı sürdürdü. NATO müttefiki olan Türkiye'ye karşı Batının bu tavrı tepki toplarken, dış basında da Türkiye'deki darbenin başarısızlığa uğramasının hayal kırıklığı manşetlere taşındı.



BM, AB ve diğer uluslararası örgütler de Türkiye'deki darbeyi kınamak yerine darbecileri korumak için birbiriyle yarıştı. Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü ise Türkiye'ye çirkin suçlamalar yaparak, darbecilerin safında yer aldı. Her iki örgütte darbecilerin işlediği katliamları, kamu binalarına ve Meclise yönelik saldırılarını görmezden gelerek Türkiye'nin darbecilere işkence ettiği suçlamasında bulundu. Türkiye'ye olan düşmanlığını hiçbir zaman gizlemeyen Uluslararası Af Örgütü gözaltına alınanların tecavüze uğradığı iftirasında bulundu. İşte uluslararası alanda demokrasi dışı faaliyetlere karşı olmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları için kurulan örgütlerin açıklamaları:



BM darbeyi unuttu darbecileri savundu


Associated Press'in 21 Temmuz 2016 tarihli haberine göre “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Türk yetkilileri anayasal düzene uymak ve ilan edilen üç aylık olağanüstü hal süresince insan haklarına saygı göstermek konusunda uyardı.”


BM Haber Merkezi kaynaklı bir habere göre ise başka bir yetkili, İnsan Hakları Komitesi Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, “Yargı mensuplarının kitlesel bir şekilde gözaltına alınması ciddi bir alarm sebebidir. Türkiye'nin idam cezasını geri getirme girişimi yanlış yönde atılmış büyük bir adım olacaktır. Türk hükümetini insan hakları meselesinde geriye dönük adımlar atmaktan kaçınması noktasında uyarıyorum” dedi.



#PKK
#DAEŞ
#Associated Press
8 yıl önce