|

Bu bayrak bize emanet

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında 81 ilden 250 genç, darbe girişiminde şehit düşen 250 vatandaşımızı temsilen ‘Bu bayrak bize emanet’ parolasıyla koşacak. İllerinden ellerinde bayraklarla uğurlanacak gençlerin son durağı Ankara olacak. Gençler, şehitleri temsil eden bayrakları, 15 Temmuz gecesi Meclis’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:51 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Bu bayrak bize emanet
Bu bayrak bize emanet

15 Temmuz’un yıldönümü için AK Parti Gençlik Kolları’nın başlattığı “Bu bayrak bize emanet” projesi kapsamında 81 ildeki şehit yakınlarından toplanan Türk bayrakları teslim alınacak. Çanakkale Savaşı döneminde ülke genelindeki seferberlik kapsamında şehir meydanlarında yapılan duyuru ile eli silah tutan herkesin cepheye çağırılması ve akabinde başvuranlar içerisinden belirlenen isimlerin toplu halde şehirlerden uğurlanarak savaşa gitmesinden esinlenilerek başlatılan proje için 81 ilden genelinde gençler başvuru yaptı. Değerlendirmelerden geçen 250 genç bugün açıklanacak. Daha sonra şehit aileleri gençlere kendi şehitlerini sembolen Türk bayrağını emanet edecek.

CUMHURBAŞKANI'NA VERECEKLER

Emaneti alan gençler, Çanakkale ruhu ile 15 Temmuz’da meydanlara çıkarak şehit olan vatandaşımızı temsilen 250 bayrakla illerinden törenlerle Ankara’ya uğurlanacak. Bayraklarla Ankara’ya gelen gençler, FETÖ darbe girişiminin engellenmesinde başrolü üstlenerek canları pahasına direnen 249 şehidi temsil eden bir bayrağı 15 Temmuz gecesi TBMM’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edecek.

#Recep Tayyip Erdoğan
#15 Temmuz
#Türk Bayrağı
7 yıl önce