EDISYON:

Brüksel mesaisi

Haber Merkezi
04:0026/10/2019, Cumartesi
G: 26/10/2019, Cumartesi
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Akar, Yunan mevkidaşı Nikolaos Panagiotopoulos ile Brüksel’de biraraya geldi.
Milli Savunma Bakanı Akar, Yunan mevkidaşı Nikolaos Panagiotopoulos ile Brüksel’de biraraya geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumlarına katılmak üzere geldiği NATO Karargahı'nda ikili temaslarda bulundu.

Burada ABD'li mevkidaşı Mark Esper ile görüşen Akar, muhatabıyla Suriye ile Fırat'ın doğusundaki Barış Pınarı Harekâtı başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularını ele aldı. Akar ayrıca, NATO ve ikili askeri ilişkiler üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Milli Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre iki bakan, diyaloğun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı. Esper'in ardından Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile biraraya geldi. İki ülke arasındaki savunma ve güvenlik konuları ile güven artırıcı önlemlerin, Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Akar tarafından, sorunların iyi komşuluk ilişkileri içinde barış ve dostluk çerçevesinde, uluslararası hukuka uygun şekilde çözümü vurgulandı. Akar'ın üçüncü teması ise Fransız mevkidaşı Florence Parly ile oldu. İkili, Suriye ve Libya başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu.


#Hulusi Akar
#Mark Esper
#Barış Pınarı Harekâtı
#Nikolaos Panagiotopoulos

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.