
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika dönüşü uçaktaki gazetecilere İstanbul trafiğine nefes aldıracak yeni projeyi açıkladı. Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet arasına tüp geçit yapılacak. Marmaray ve Avrasya Karayolu Tüneli'nden sonra Boğaz'da yapılacak 3. tüp geçitten hem araç hem de demiryolu geçişi olacak.
Detayları Bakan Elvan açıklayacak
Yapılan tüm dev yatırımları adım adım takip ettiğini kaydeden Erdoğan, Boğaz'a 3. tüp geçit projesinin detaylarının önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından açıklanacağını da kaydetti.

Avrasya Tüneli gün sayıyor
Cumhuriyet'in 90. yılı olan 2013'ün 29 Ekim Bayramı'nda hizmete giren ve bir yılda 50 milyon yolcu taşıyan Marmaray hatttından sonra Boğaz'daki ikinci tüp geçit olan Avrasya Karayolu Tüneli de gün sayıyor. Yapımına 2014 yılının Nisan ayında başlanan ve Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Karayolu Tüneli'nde çalışmaların yarısına gelindi. Lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı tünelin 2016'nın sonunda hazır olması hedefleniyor. Ulaştırma Bakanı Elvan daha önce yaptığı bir açıklamada "tünel açılır açılmaz 100 bin civarında aracın geçişi sağlanacak" demişti.
Asya ve Avrupa'nın bağlantı noktası 6'ya çıkıyor
İstanbul'un iki yakası şu anda Marmaray Tüp Geçidi, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri üç noktadan birbirine bağlanmış durumda. Devam eden Yavus Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Karayolu Tüneli'nin yanı sıra 3. tüp geçidin tamamlanması ile Asya ve Avrupa Kıtaları 6 ayrı noktadan birbirine bağlanmış olacak. Yavus Sultan Selim Köprüsü ile yeni yapılacak tünel hem araç hem de demiryolu geçişleri ile iki farklı ulaşım hizmeti verecek.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.