|

Böcekçilere örgüt davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ofisine yerleştirilen böceklerle ilgili TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve 10 kişi hakkında “örgüt” suçundan dava açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:27 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine yerleştirilen böceklerle ilgili aralarında TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da olduğu 11 kişi hakkında “örgüt” suçundan iddianame hazırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müşteki olarak belirtildiği iddianamede, TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ömer Altıparmak'ın da aralarında 11 şüpheli yer aldı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede şüphelilere, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma”, “Silahlı Terör Örgütü Faaliyetini Düzenleyerek Yönetmek”, “Siyasal ve Askeri Casusluk Yapmak” suçlamaları yöneltildi.



DİNLEMEYE ÖZEL MERAKI VAR


İddianamede, Almanya'ya diyerek ABD'ye gittikleri tespit edilen şüpheliler Ali Özdoğan ve Sedat Zavar'ın burada Fetullah Gülen ile bağlantılı şüpheli Hasan Akın ile buluşup görüştüğü ve Erdoğan'ı casusluk amaçlı dinlemek için emir aldıkları belirtildi. İddianamede, Erdoğan'ı iktidardan uzaklaştırmak için dinlemelerin yapıldığı belirtilirken, devletin gücünü kullanarak dinleme ağı oluşturan FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen'in kişisel sırları öğrenmeye özel bir merakının bulunduğuna ve en yakınındaki kişileri bile kayıt altına aldırdığına yer verildi. İddianamede, dinlemelerden elde ettikleri bilgilerin ABD'de yaşayan şüpheli Hasan Akın'a aktarıldığı anlatıldı.



ÖNCE KEŞİF YAPTILAR


İddianamede, şüpheliler Sedat Zavar ve Serhat Demir'in buluşarak 4-5 Ekim 2011 tarihinde Erdoğan'ın kullandığı Çankaya'daki Resmi Konut ve Keçiören'deki özel konutta keşif amaçlı tespit yaptıklarının belirlendiği kaydedildi. İddianamede, böceklerin yerleştirilmesi ise şöyle anlatıldı: “Örgüt üyesi şüphelilerin önce dinleme cihazları temin ettikleri ve daha sonra diğer şüphelilerinde iştirakiyle bu dinleme cihazlarını seyyar elektrik prizlerinin içine yerleştirdikleri, Başbakanın kullandığı ofislere arama ve tarama yapmak bahanesiyle girerek seyyar prizleri değiştirdikleri, içinde dinleme cihazı bulunan seyyar prizi Başbakanın ofisine telefonların hemen yanına bıraktıkları, ofisteki prizi kendileri getirmiş gibi alıp çıktıkları tespit edildi.”



ABD'YE AKTARILDI


İddianamede, şüphelilerin Erdoğan'ın siyasi, askeri, diplomatik, ekonomik ve diğer her türlü devlet adına gerçekleştirdiği toplantı, faaliyetleri ve görüşmeyi dinleyerek siyasi ve askeri casusluk yaptıkları vurgulandı. İddianamede ayrıca, şüphelilerden Sedat Zavar ve Serhat Demir'in dinlemelerden elde ettikleri bilgileri ABD'de yaşayan şüpheli Hasan Akın'a aktardıkları da iddianamede yer aldı.


#Hasan Palaz
#fetö
#paralel yapı
#Fetullah Gülen
9 yıl önce