|

Bize konuşma dediler

FETÖ’nün kara para aklama merkezi olan Pinhan Restoran’ta yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:16 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Pinhan Restoran
Pinhan Restoran

İddianamede en dikkat çekici noktalardan biri, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe kalkışması sonrasında örgütteki çözülmeleri ve itirafları önlemek için örgüt avukatlarını görevlendirmesiyle ilgili bölüm oldu. İddianameye göre şüphelilerden iş adamı İsrafil Gözütok, ilk olarak 20 Eylül 2016’da gözaltına alındı. 23 Eylül 2016'da ikinci defa gözaltına alınan Gözütok, daha sonra adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

KAMİL ATA YÖNLENDİRDİ

İlk ve ikinci ifadesinde FETÖ’ye finans sağladığı yönündeki iddiaları yalanlayan Gözütok, 22 Şubat 2017’de etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına çeşitli itiraflarda bulundu.

Üçüncü kez alınan ifadesinde, FETÖ üyeliğinden ötürü pişmanlığını dile getiren Gözütok’a savcılık, ‘neden en başta itirafçı olmadığını’ sordu. Buna cevap olarak Gözütok, gözaltına alındıktan sonra kendisini savunmak için hiç tanımadığı bir avukatın gelip sorguya girdiğini, o avukatın isminin Kamil Ata olduğunu, bu kişinin Salih Zeki Velioğlu tarafından yönlendirildiğini kaydetti. Gözütok, “Kamil Ata bize hiçbir konuda konuşmamamız hususunda telkinde bulundu. Benim gibi birçok kimse Avukat Ata’nın telkinleriyle bildiklerini söylemekten kaçındı” dedi. Savcılık bu itiraf üzerine dosyada yaptığı incelemelerde Gözütok ile birlikte gözaltına alınanların çoğunun ifadesine ya da ikinci avukatlığına Avukat Kamil Ata’nın girdiğini tespit etti. Kamil Ata, bir süre önce FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

#FETÖ
#17-25 Aralık
7 yıl önce