Biz olmazsak başkası cirit atar

Yeni Şafak
Murat Palavar
04:0029/04/2018, Pazar
G: 29/04/2018, Pazar
Yeni Şafak
Gürcistan’ı Türkiye yakından takip ediyor.
Gürcistan’ı Türkiye yakından takip ediyor.

FETÖ elebaşlarının kaçış güzergahı olarak kullandığı Gürcistan’ı Türkiye yakından takip ediyor. İş adamlarına yatırım çağrısında bulunan Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, “Burası stratejik öneme sahip bir geçiş bölgesi. Biz burada etkili olamazsak başkası gelip yerleşir. FETÖ mensupları Türkiye aleyhine karalama kampanyaları yürütüyor” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşlarının kaçmak için kullandıkları önemli güzergahlarından biri de Gürcistan. Bu güzergahı kullanarak başka ülkelere geçen FETÖ elebaşlarından firari savcı Zekeriya Öz’ün izinden giden örgüt mensuplarının bir kısmı da Gürcistan’da kalarak Türkiye aleyhine propaganda yapıyor. Bu zorlu noktada görev yapan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ile hem, FETÖ’yle mücadeleyi hem de iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri konuştuk.

BİZ OLMAZSAK BAŞKASI GELECEK

Türk iş dünyasının Gürcistan’ı yeterince tanıyamadığından yakınan Yazgan, şunları kaydetti: “Birlikte tarım ve hayvancılık yapılabilir. Burnumuzun dibinde büyük otlaklar ve mera alanları var. Tropikal bir iklim var. Tiflis'te palmiye var. Bizim yanı başımız; Ama ne kadar az tanıyoruz. Türkiye ile Gürcistan arasında bölgesel paket turizm turları düzenlenebilir. Türkiye'de insanlar binlerce avro verip vize kuyruklarında Avrupa'ya gitmek istiyorlar. Yanı başımızda Gürcistan var. Burayla kaliteli bir turizmin destinasyonu oluşturulabilir.”

GÜRCİSTAN KENDİNDEN BÜYÜK ÜLKE

Türkiye'nin büyük pazarlara erişim isteği olduğunu ifade eden Yazgan, Gürcistan üzerinden birçok büyük pazara ulaşılabileceğini kaydetti. Gürcistan'ın kendisinden daha büyük bir ülke olduğunu belirten Yazgan, “Gürcistan ile Avrupa Birliği arasında Derinleştirilmiş Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri ile bu yönde imzalanmış anlaşmaları var ve başarılı bir şekilde de kullanılıyor. Amerika ile Tercihli Ticaret Anlaşması var” dedi.

FETÖ TÜRKİYE'Yİ KARALIYOR

FETÖ terör örgütünün Gürcistan'da varlığını sürdürdüğünü söyleyen Büyükelçi Yazgan, Gürcistan ile Türkiye arasında nüfus cüzdanı ile giriş yapılabildiğine dikkat çekti. FETÖ'nün idari boşluklardan yararlanarak bu ülkede kendine hareket alanı bulduğunu kaydeden Yazgan, FETÖ'ya ait bir okulun vergi ve yolsuzluk nedeni ile kapandığını söyledi. Terör örgütünün yakından izlendiğini söyleyen Yazgan, “Hukuk çerçevesinde sona ereceklerini düşünüyorum” dedi. FETÖ'nün Türkiye karşıtı bir algı oluşturmaya çalıştığını belirten Yazgan, “Türkiye'yi kendi sanal dünyaları ile karalama kampanyaları yürütüyorlar” dedi.


Stratejik partner Gürcistan

Türk iş dünyasını Gürcistan’a yatırıma davet eden Tiflis Büyükelçimiz Fatma Ceren Yazgan, iki ülke ilişkilerinin gün geçtikçe güçlendiğine söyledi. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru hattının ardından iki ülkenin Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ve TANAP Doğalgaz boru hattı projeleriyle de birbirine bağlandığını ifade eden Yazgan, Gürcistan ile Türkiye çok önemli iki ticaret partneri olabileceğini kaydetti. Yazgan, iki ülkeden geçen petrol ve doğalgaz boru hatlarının ekonomik fayda kadar enerji tedariği ve güvenliği açısından da çok önemli olduğunu kaydetti. Gürcistan’ın bölgesel bir kesişme noktası olduğunu kaydeden Yazgan, “Bu anlamda Türk iş adamlarının bu ülkede fazlasıyla olması gerekir” dedi.


Yakından izleniyorlar

Mehmet Emre Çabuk’un FETÖ’nün Gürcistan yapılanmasında görevli önemli kişilerden biri olduğunu söyleyen Büyükelçi Yazgan, şu önemli bilgileri verdi: “Sözde okul müdürü ama değil. Bu kişi sadece bir öğretmen değil. Türkiye’nin iade talebiyle bu kişi tutuklandı ancak bir süre tutuklu kaldıktan sonra yasal tutukluluk süresinde serbest kalması gündeme geldiğinde Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Tiflis’e geldi. Türkiye hakkında edilmedik laf kalmadı. Televizyonlarda STK’larda son derece yanlış yalan her türlü karalama kampanyası yapıldı. Bu kişinin tutuksuz yargı süreci devam ediyor. Yurt dışına çıkış yasağı da var.”

#Türkiyeü
#Gürcistan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.