Birlikte daha güçlüyüz

Yeni Şafak
04:0020/08/2016, Cumartesi
G: 20/08/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ’nün başarısız darbe girişimi sonrası ABD’nin “B Planı” olarak devreye soktuğu PKK terörüne Türkiye’nin dört bir yanından tepki yağdı. Sivil, polis ve askerlere yönelik artan bombalı saldırılar başta Elazığ’daki “Teröre Lanet” yürüyüşü olmak üzere Güneydoğu ve Doğu’daki pek çok kentte protesto edildi. Yüzbinlerce kişi cuma namazı sonrası kent meydanlarındaki yürüyüşlere katıldı.

15 Temmuz'da FETÖ'nün başarısız darbe girişimi sonrası terör ihalesini alan PKK'nın artan saldırıları protesto edildi. Başta Elazığ'daki “Teröre Lanet" yürüyüşü olmak üzere Güneydoğu ve Doğu'daki illerde Cuma namazı sonrası yüzbinlerce kişi kent meydanlarındaki yürüyüşlere katıldı. Yürüyüşe katılan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, bazı siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de ellerinde Türk bayrakları ile kol kola girerek kalabalığa eşlik etti. Vali Zorluoğlu terörün kökünü kurutacaklarını söyledi.





ALLAH ONLARI KAHRETSİN


PKK'nın saldırısına tepki gösteren vatandaşlardan Halime Arıç, terörü lanetlediklerini söyledi. “Allah onları kahretsin. Bu ülke bunu hak etmiyor, bu insanlığa sığmaz. Bu millete bu devlete böyle bir hakaret olmaz" diyen Arıç, Türkiye'nin terör saldırılarını hak etmediğini belirtti. Elazığ'daki terör saldırısını kınayan Gökmen Arslan da “Ülkemizi ve Elazığ'ı bölemezler. Elazığ burada tek yürek, bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Polisimize, Elazığ'a destek için buradayız. Bunlar hepsi bir oyun ne yapsalar da Elazığ daha çabuk toparlanıp, daha güçlü duracak" diye konuştu.





BUNLARI DA PÜSKÜRTECEĞİZ


Yürüyüşe katılan 74 yaşındaki Mehmet Polat ise Türkiye'nin hep beraber tek yürek olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'ye içeriden ve dışarıdan birçok terör örgütünün saldırdığını ifade eden 70 yaşındaki Fatih Ülgen de şunları kaydetti: “Hep birlikte hareket edersek bunları püskürtebiliriz. İnşallah bunların sonu gelecektir."



TERÖRE LANET YAĞDI


Elazığ İnsani Yardım Derneği Gençlik Birimi Sorumlusu Fatih Bakır, Elazığ'da herkesin tek yürek ve tek ses olduğunu anlatarak, insanların ölmesini kesinlikle istemediklerini bildirdi. Bakır, “Allah'ın laneti zalimlerin üzerinde olsun. Herkes terörü lanetliyor. Biz her zaman mazlumların yanında olduk ve her zaman yanlarında olacağız. Terör maalesef şehrimize uğradı, üç polis şehidimiz var. Allah mekanlarını cennet etsin. Bize de onların yolunda gitmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.



Ne FETÖ ne de PKK




Mardin'de Fuat Yağcı Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrasında düzenlenen basın açıklamasında, vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak, tekbir getirdi. Basın açıklamasını okuyan Mardin Platform Sekreteri Mahmut Yavuz, son günlerde artan terör olaylarının karşısında susmayacaklarını ifade etti. Terör örgütü PKK'nın halkın dostu değil, düşmanı olduğunu söyledi. Ne FETÖ ne de PKK'ya boğun eğmeyecekleri anlatan Yavuz, “11 Temmuz 2016'da PKK'nın eylemleri durdu. 15 Temmuz 2016'da FETÖ darbe teşebbüsünde bulundu. 19 Temmuz 2016'da PKK kanlı ve kaba saldırılarına tekrar başladı. Başta Diyarbakır, Şırnak ve Mardin olmak üzere terör saldırılarına hız verdi. Ne FETÖ'ye ne de PKK'ya boyun eğmeyiz" dedi.



En güzel cevap


Siirt, Batman, Diyarbakır, Bingöl ve Mardin'de terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye tepki gösteren vatandaşlar, cuma namazından sonra biraraya geldi. Teröre tepki gösteren vatandaşlar, “Bu ikinci Haçlı seferi. Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmeye çalışıyorlar" dedi.





Siirt, Batman, Diyarbakır, Bingöl ve Mardin'de cuma namazından sonra bir araya gelen vatandaşlar, terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye tepki gösterdi. Siirt'te cuma namazından sonra Çarşı Cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar terör örgütü PKK ve FETÖ'nün saldırılarına tepkilerini dile getirdi. Bingöl'de de ise grup adına açıklama yapan Bingöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Rauf Savaç, son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınadı. Savaç, “Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı, her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız" dedi.





İKİNCİ HAÇLI SEFERİ


Vatandaşlardan Bayram Girişen ise terör saldırılarının arkasında Batı'nın bulunduğunu, yaşananları ikinci haçlı seferleri olarak değerlendirdiğini söyledi. Girişen, şöyle konuştu: “Ortadoğu'nun Müslüman halklarını terörle dizayn etmeye çalışıyorlar. Emperyalistlerin sağ kolu dediğimiz darbe başarısız olunca sol kolu olan yavrusunu (PKK) devreye soktu, bombalar patlıyor ve insanlar ölüyor. Bu terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz." Şevket Uzunboy da herkesin ülkeye sahip çıkmasını, birlikte yaşamak için çaba gösterilmesini ve terör istemediklerini söyledi.








#B Planı
#Terör saldırıları
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.