|

Birlik zirvesi

Başbakan Yıldırım, FETÖ darbe girişiminin ardından CHP ve MHP liderleriyle ayrı ayrı görüştü. Liderler birlik, beraberlik ve provokasyonlara karşı dikkatli olma çağrısı yaptı

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:52 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım dün önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ardından da MHP lideri Devlet Bahçeli ile FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.



Darbe kalkışmasının sonuçları hakkında liderlere bilgi veren Yıldırım, gösterdikleri basiret, birlik ve beraberlik konusundaki desteğinden dolayı liderlere teşekkür etti. Yıldırım önce Kılıçdaroğlu, ardından Bahçeli ile yaptığı görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Siyasi iradenin galip geldiğini, demokrasinin kazandığını ifade eden Yıldırım, bu desteklerin alçakça girişimi bertaraf ettiğini vurguladı. Bundan sonra daha dikkatli olunması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, “Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat vermememiz gerekir" dedi.



TOPLUM BİR TRAVMA YAŞADI


Kılıçdaroğlu, “Bazı endişelerim vardı, Sayın Başbakan'a endişelerimi aktardım. Toplumdaki gerginliği el birliğiyle, birlikte gidermek bizim görevimiz. Ciddi bir travma yaşadı toplum. Dolayısıyla, süratle normalleşmemiz ve kendi alanlarımıza dönmemiz gerekiyor" diye konuştu.



40 VEKİLLE YANINDAYIZ


Bahçeli de ortak basın toplantısında, “Toplumumuzda rahatlama olmuştur. Normal hayat devam etmektedir. MHP olarak Meclis'te temsil edilen 40 milletvekilimizle ve halktan aldığımız desteğimizle iktidarın bu gayretlerinin yanında olacağımızı Sayın Başbakanımıza bir kez daha ifade ettik. Türkiye bir beladan kurtulmuştur" dedi.


#FETÖ
#Binali Yıldırım
8 yıl önce