|

Birecik, hainlere karşı şaha kalktı

Şanlı Türk tarihinin sayfalarına kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından halkın meydanları boş bırakmadığı Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde demokrasi nöbeti sürüyor. Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı’nın öncülüğündeki halk, meydanları boş bırakmıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 20:08 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başkan Pınarbaşı, her gece toplanarak sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutan halka hitaben yaptığı konuşmalarda, demokrasinin önemine vurgu yaptı. Başkan Pınarbaşı, konuşmasında şu noktalara dikkati çekti; “Milletimizin hür iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Büyük Millet Meclisimize, hükümetimize, demokratik kurumlarımıza ve halkımıza karşı gerçekleştirilen ve şanlı Türk tarihimize kara bir leke olarak geçen saldırıyı şiddetle kınıyoruz.



BAŞKANIN MESAJI


15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan bu saldırıya karşı dimdik ayakta duran Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, “Sığınağa gitmek bize yakışmaz, burada ölürüz” diyerek adını tarihimize altın harflerle yazdıran Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarımızı, Tankların üzerine çıkan, önüne yatan, canı pahasına demokrasiye sahip çıkan halkımızı, Parti ayrımı gözetmeksizin demokrasiye uzanan ellere karşı birlik ve beraberlik sergileyen siyasi partilerimizi, Olayın duyulduğu ilk andan itibaren bu davaya sahip çıkan medyamızı, Tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, Canı pahasına ateşin üzerine giderek demokrasimize sahip çıkan güvenlik mensuplarımızı, Demokrasi adına gösterdikleri birlik, beraberlik, dayanışma ve kararlılıklarından ötürü yürekten kutluyoruz. Milli iradeye ve demokrasimizin tüm değerlerine sımsıkı sahip çıkıyoruz. Bu uğurda canını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şunu herkes bilsin ki; Türkiye Cumhuriyeti bir avuç cuntacıya boyun eğmez, Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, çapulculara pabuç bırakmaz.



Belediye aracı "Darağacı" oldu


Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı'nın öncülüğünde bir araya gelen halk, AK Parti İlçe Binasına kadar kol kola, omuz omuza, el ele yürüdükten sonra Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşısı Fettullah Gülen'in maketini astılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, darbe girişiminin ardından yaptığı “Alanlara çıkın” çağrısına uyan Birecik halkı alanlarda sabahlarken, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı da gruba öncülük ediyor.



TEKME TOKAT


Şapkasında “Demokrasi Düşmanı Fetoş”, idam önlüğünde “Adı; Fetoş, Suçu; Vata Haini, Cezası İdam” yazılı maket, BirecikBelediyesi'nin iş makinesi dar ağacı gibi kullanılarak asıldı. Fethullah Gülen'in maketine tüküren, yerlerde sürükleyen, yumruk atan, yuhalayan, tekme tokat girişen Birecik halkı, '' İdam isteriz'', Türkiye burada FETÖ nerede'', ''Baş Komutan Erdoğan bu millet seninle'' sloganları attılar.



TARİHİN KARA LEKESİ


Birecik'teki nöbetin 13. gününün gecesinde yine halk sokaklardaydı. AK Parti İlçe Binasına gelerek destek mesajlarını ileten sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çeşitli meslek örgütlerinin başkanları Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı ile bir süre sohbet ettiler.



MİLLİ MESELE


Başkan Pınarbaşı, destek mesajları için ziyarette bulunan gruba hitaben yaptığı konuşmada, konunun milli bir mesele olduğuna dikkati çekerek, “Türk halkı Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış bir grup vatan haini cuntacıya gerekli dersi vermiştir ve vermeye de devam etmektedir. Bu milli meseleye sahip çıkan siz değerli sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca, bir teşekkürüm de Birecik halkına. Parti ayrı gözetmeksizin bu davaya sahip çıkan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sağolun, varolun” dedi.



PINARBAŞI; NÖBET SÜRECEK


Başkan Pınarbaşı, Türkiye'nin darbelerin acısını hiçbir zaman unutmadığını ve unutturmayacağını da belirterek, “Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'an ikinci talimat gelinceye


kadar biz burada nöbetimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


#Faruk Pınarbaşı
#Birecik
8 yıl önce