Yeni Şafak

Bir baba olarak görevimi yaptım

21:0014/10/2007, Pazar
G: 14/10/2007, Pazar
Yeni Şafak
Bir baba olarak görevimi yaptım
Bir baba olarak görevimi yaptım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer dünya evine girdi. Çiftin nikah şahitliğini Meclis Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ile eski Meclis Başkanı Arınç yaptı.

  • ALİ OKTAY-ERGÜN ÇOLAKOĞLU-MÜSLÜM BAYBURS-ZEYNEP ÇİFTÇİ/İSTANBUL

    Seçimler nedeniyle 3 kez ertelenen Kübra Gül - Mehmet Sarımermer düğünü dün sade ama yoğun bir katılımla gerçekleşti. Hazırlıkları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bizzat ilgilendiği düğüne 1900 davetli katıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle zor anların da yaşandığı yılın nikahında Kübra Gül-Mehmet Sarımermer çiftinin nikah şahitliğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan yaptı. Toptan nikah cüzdanını Kübra Gül'e verdi.

    Nikah töreni öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dünürü Abdullah Sarımermer birer konuşma yaparak, konuklara hem bayram, hem de İstanbul'daki yağışa rağmen törene katıldıkları için teşekkür ettiler.

    Cumhurbaşkanı Gül, burada baba olarak konuşma yaptığını belirterek, “Çoğunuzun yaşadığı şeyi ben ilk defa yaşıyorum. İlk kez çocuğumu evlendiriyorum” dedi. Gül konuşmasında, nikah töreni nedeniyle birkaç günden beri yoğun çaba ve mesai harcayan İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 13.15'de kıydığı nikahta, şahitlikleri TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Arınç yaptı. Nikah sonrası aile cüzdanı, Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine TBMM Başkanı Toptan tarafından geline verildi.

    Cumhurbaşkanı Gül, bu arada tören öncesi eşi Hayrünnisa Gül, kızı ve damadıyla birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Nikah sonrasında da dünürlerle birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Toplam 1910 davetiyenin gönderildiği nikahta konuklara, içecek ve pasta ikramında bulunuldu. Nikah sonrasında gelin ve damat tebrikleri kabul etti.

    200 kişiye yemek

    Cumhurbaşkanı Gül'ün kızı Kübra Gül (Sarımermer) ile işadamı Abdullah Sarımermer'in oğlu Mehmet Sarımermer'in düğün yemeği, Adile Sultan Yalısı'nda verildi.

    Gül ve Sarımermer aileleri ve yakınları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da yemeğe katıldı.

    Yaklaşık 200 davetlinin katıldığı yemekte, Borsa Lokantası tarafından hazırlanan kuzu etli düğün çorbası, tandır böreği, buharda pişmiş sebze,zeytinyağlı enginar, bonfile, bademli pilav, beğendi, lavaş ve Pelit Pastanesi tarafından hazırlanan düğün pastası ikram edildi.

    Adile Sultan Yalısı'nın kirası için 16 bin 750 YTL, yemek için yaklaşık 22 bin 600 YTL, otopark giderleri için ise 2 bin YTL ödendiği, erkek tarafının karşılayacağı masrafların yaklaşık 107 bin YTL tuttuğu belirtildi.


    2 kez ertelenmişti

    Seçimler ve cumhurbaşkanlığı süreci nedeniyle daha önce 2 kez ertelenen yılın nikahı dün gerçekleşti. Törene, çok sayıda bakan ve milletvekilleri ile ailelerin yakınları ve davetliler katıldı. Sade hazırlanan nikah töreni devletin zirvesinin biraraya gelmesi nedeniyle görkemli bir havada geçti. Nikaha çiçek gönderilmediği, isteyenlerin Kayseri'de oluşturulan ormana ağaç diktiği ifade edildi. Ayrıca, törende nikah şekeri yerine sertifika dağıtıldığı öğrenildi. Kübra Gül'ün gelilinliği zarif ve sade biçimi ile beğeni kazanırken, takı için davetliler uzun bir kuyruk oluşturdu.


    NOTLAR

  • Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ne sivil plakalı bir araçla geldi.
  • Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı nikah töreni de hayli sadeydi. Gri ve beyaz renklerin hakim olduğu salon beyaz güllerle donatıldı.
  • Nikaha çiçek gönderilmediği, isteyenlerin Kayseri'de oluşturulan ormana ağaç diktiği ifade edildi. Ayrıca, törende nikah şekeri yerine sertifika dağıtıldığı öğrenildi.
  • Nikah töreni için 7 bin polis görev yaptı. Önlemler bizzat İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından takip edildi.
  • İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nden gerçekleşen nikah töreni yaklaşık 5,5 saat sürdü.
  • Davetliler için İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nin otoparkında İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait gezici bir sağlık TIR'ının da hazır bekletildi.
  • Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metronun, nikahın kıyılacağı kongre merkezindeki istasyonda yolcu indirmesi ve bindirmesine izin verilmedi.
  • Polis ve gazetecilerin saatler süren takibinde bir de protesto meydana geldi. Muzaffer Aydemir adlı bir kişi elindeki pankartla “Peki benim çocuklarım ne olacak?” diye tepkisini dile getirdi.
  • Yorumlar

    Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

    Henüz yorum bulunmuyor

    İlk yorumu siz yapın.

    Kapat

    Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

    Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.