|

Bin Ladin’den daha tehlikeli

Çelik, “Gülen, Bin Ladin’den daha tehlikeli. Çünkü hoşgörü, diyalog gibi kavramların arkasına sığınarak son derece tehlikeli bir terör organizasyonunu yönetmektedir” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:02 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

AB Bakanı Çelik, FETÖ'nün başı olan Gülen'in Usame Bin Ladin'den daha tehlikeli olduğunu “Bin Ladin, doğrudan terör tehdidinden bahsederek terör eylemleri gerçekleştirdi. Bu şahıs, hoşgörü, diyalog kavramların arkasına sığınarak terör organizasyonunu yönetmektedir” sözleri ile anlattı. Çelik, Türkiye'ye 'şiddetten uzak durun' şeklinde değerlendirmelerde bulunanlara şöyle seslendi: “Darbe yapan Sisi için kullanılmış üslubun Türkiye Cumhuriyeti hükümeti için kullanılmasını asla kabul etmiyor, reddediyoruz.”



ASKERİ DİKTATÖRLÜK KURMA HEVESİ VAR


Avrupa Birliği(AB) Bakanı Ömer Çelik, bakanlıkta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sapık bir dini anlayışa dayanan askeri diktatörlük hevesinin, Türk demokrasine karşı terör eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen Çelik, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in, Usame Bin Ladin'den daha tehlikeli olduğunu söyledi. Çelik, “Çünkü Bin Ladin, doğrudan terör tehdidinden bahsederek terör eylemleri gerçekleştirmiştir. Bu şahıs ise hoşgörü, diyalog kavramlarının arkasına sığınarak tehlikeli bir terör organizasyonunu yönetmektedir” diye konuştu. Çelik, DAEŞ'ten daha tehlikeli bir yapıyla karşı karşıya olunduğunu belirtti.



DOSTLARIMIZ ANKARA'DAN BİR SES YÜKSELTMELİ


Türkiye'ye istikrar, şiddetten uzak durulması çağrısı yapanların bu yapıyla açık ve net şekilde mücadele içinde olmaları gerektiğini ifade eden Çelik, “Müttefiklerimiz ve dostlarımızın bu darbenin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Türkiye'yi ziyaret etmemiş olmalarını şaşkınlıkla karşılıyoruz.AB, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi yetkililerinin Türkiye'yi ziyaret etmelerini, Türk yetkilileriyle yan yana durarak beraber paylaştığımız ortak demokratik değerleri savunma konusunda Ankara'dan bir ses yükseltmelerini beklerdim.Saldırıya uğrayan değerler hepimizin ortak değerleridir” dedi.





Çelik, bir cümle ile darbeyi eleştirip arkasından 10 cümle ile cumhurbaşkanı ve başbakanın demokratik değerlere bağlılığını sorgulayanlara ilişkin şunları söyledi: “Bir cümle ile darbe reddedilip 10 cümle ile demokratik değerler sorgulanamaz. Bugün bizim Fransa'daki saldırılarda kurduğumuz cümleyi dünyanın kurma zamanıdır. Ne demiştik, 'Kayıtsız şartsız bu terör eylemini lanetliyoruz, kayıtsız şartsız Fransız halkının yanındayız' Bugün söylenmesi gereken odur.”



DARBECİLERE SÖYLEYECEKSİNİZ


Taraflara şiddetten uzak durulması tavsiyesinde bulunmanın demokrasiyi savunmak olmadığını söyleyen Çelik, “Bu yaklaşım demokratik hükümetle, darbe arasında bir eşitleme yapmaktır. Taraflara değil, darbecilere bunu söyleyeceksiniz. Taraflara söylerseniz buradaki üslubun darbe yapan Sisi için kullanılan üslup olduğunu hatırlatırız. Darbe yapan Sisi için kullanılmış üslubun Türkiye Cumhuriyeti hükümeti için kullanılmasını asla kabul etmiyor, reddediyoruz”


dedi.


#Bin Ladin
8 yıl önce