Bilişim imamı darbe başarısız olunca kaçtı

Osman Özgan
04:0029/03/2019, Cuma
G: 29/03/2019, Cuma
Yeni Şafak
Ramazan Genç
Ramazan Genç

FETÖ'nün savunma sanayisindeki imamı olduğu tespit edilen Ramazan Genç'in, 15 Temmuz’da TRT ve TÜRKSAT'a giden mühendisleri organize eden isim olduğu ortaya çıktı. Darbe başarısız olunca ABD'ye kaçan Genç’in iadesi istendi.

FETÖ'nün TSK'daki mahrem haberleşme yöntemi olan ankesörlü-kontörlü telefon soruşturmasının ASELSAN'a uzanmasıyla önemli bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. İtirafçı mühendisler ifadelerinde ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TAI ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan sorumlu kişinin Fuat kod adlı Ramazan Genç'in olduğunu belirtti.

MÜHENDİSLERİ KOORDİNE ETTİ

Mühendislerin fotoğraflarından da teşhis ettiği Genç'in, darbe girişimi sırasında TÜRKSAT'taki yayınları kesmek için gönderilen 5 mühendis ile sözde darbe bildirisinin okunduğu TRT'deki cuntacılara teknik destek sağlamak için gönderilen 4 mühendisin koordinesini sağlayan kişi olduğu tespit edildi. 15 Temmuz günü Etimesgut Bağlıca'da bulunan bir villa da mühendislerin katıldığı toplantıya başkanlık eden ismin de yine Ramazan Genç olduğu anlaşıldı.

AMCALAR ABD İLE ANLAŞTI!

FETÖ'nün darbe girişiminin kara kutularından birisi olduğu açığa çıkan Ramazan Genç ve mühendislerle ilgili Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'ndaki darbe faaliyetlerine ilişkin hazırlanan iddianamede de ayrıntılı bilgiler yer alıyor. TÜRKSAT'a giden mühendislerden Uğur Özüdoğru'nun ifadeleri de Genç'in konumunu ortaya koyuyor. Genç ile 2016 Haziran’da tanıştığını anlatan Özüdoğru, 15 Temmuz'da saat 20.00 sıralarında Serdar Kaya'nın Bağlıca'daki evinde buluştuklarını belirterek, "Ramazan Genç eliyle omuzlarını göstererek, 'Amcalar, Amerika ile anlaşmış, duruma müdahale etmeye karar vermişler. Bütün komuta kademesi anlaştı, Amerika'nın izni var, NATO'nun onayı var. Her şey kontrol altında, her şey bitti. Yarın sokağa çıkma yasağı var, gece saat üçte darbe olacak' gibi konuşmalar yaptı" ifadelerini kullandı.

1 AY SONRA ABD'YE KAÇTI

ASELSAN soruşturmasında "şüpheli" olarak yer alan Genç'in 15 Temmuz'daki eylemleri nedeniyle hakkında devam eden darbe soruşturması olduğu belirtildi. Söz konusu soruşturmada Genç'e, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM ve Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları yöneltiliyor. 15 Temmuz'da aktif rol alan Genç'in darbe girişiminin ardından 11 Ağustos 2016'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan ABD'ye kaçtığı ortaya çıkarıldı. Yokluğunda tutuklama kararı çıkarılan Genç'in ABD'den iadesi de istendi.

  • Noter işlemine gitmiş
  • Ramazan Genç'in, Amerika'da son olarak Türkiye'nin Boston Başkonsolosluğu'na noter işlemi için müracaat ettiği belirtiliyor. Öte yandan yapılan araştırmayla Genç'in, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock ile "patates hat" olarak tabir edilen başkasının üzerine kayıtlı hat kullandığı tespit edildi.
  • O şirketin ortağı
  • Yeni Şafak'ın "Aselsan imamı TÜBİTAK'tan çıktı" başlıklı haberinde, eski TÜBİTAK çalışanı Ömer Faruk H. de ifadesinde ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TAI ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan sorumlu kişinin Ramazan Genç olduğunu belirtmişti. "Müdür yardımcısı" pozisyonundaki H.'nin yine ifadesinde örgütsel toplantılarını yaptıklarını söylediği Ankara Balgat'taki MYSYS isimli yazılım firmasının ortaklarından birisinin de yine Genç olduğu öğrenildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan yazılım firmasının bazı kamu kurumlarının yazılımlarını da yaptığı aktarıldı.
#​FETÖ
#TÜRKSAT
#Ramazan Genç
#TRT

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.