Bilişim hainleri

Yeni Şafak
Hamdi Koçoğlu
04:0011/08/2016, Perşembe
G: 10/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz akşamı TRT ve Digiturk binalarını basan darbeciler, yanlarında 5 bilişimciyi de götürdü. Bir plazanın pistinden alınan teknik ekip, helikopterle Vodafone Arena'ya bırakıldı. İşte ihanetin yeni görüntüleri...

15 Temmuz ihanet girişimi sırasında TRT ve Digiturk binalarını basan üniformalı teröristlere ilişkin yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. TRT'nin yayınını kontrol etmek ve Digiturk yayınlarını da kesmek için darbeci askerlerin yanlarında 5 teknik personel getirdiği tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, sözkonusu 'görevler' için FETÖ üyesi bir grup asker o gece Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ne giderek, örgüt evinden 5 bilişimciyi 2 araca bindirdi. Aynı bölgedeki bir plazanın çatısına çıkan hainler, buraya inen helikopterle Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu'na taşındı.



PİLOT KERİME KUMAŞ


Kadın pilot subay Kerime Kumaş'ın kullandığı helikopter, beraberinde asker ve bilişimciler olduğu halde TRT ve Digiturk binalarına yakın konumda bulunan stadyuma iniş yaptı.





İKİ GRUBA AYRILDILAR


Stadyuma indikten sonra teknik ekip iki gruba ayrıldı. N.A., S.G., H.Ş. TRT'nin Ulus'taki binasına, Ö.Ş. ve S.Ç. ise Digiturk binasına gitti. İlk grup TRT'ye gittiği sıralarda, bina zaten işgalcilerden kurtarılmıştı. Digiturk yayınlarını kesmek için giden diğer grup ise başarılı oldu.





KAMERAYA YANSIDI




Digiturk platformunda televizyon yayınları 16 Temmuz'un ilk saatlerinde bir süre kesintiye uğradı.


Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından polisler tarafından yakalanan 2'si Samanyolu TV ve Kaynak Holding'in eski çalışanı olan 5 bilişim uzmanı tutuklandı. Bu arada bilişim hainlerinin Arena'ya gelişi ve TRT binasından kaçmaya çalışması güvenlik kameralarına yansıdı. Öte yandan TRT baskınına katılan askerlerden firari Yüzbaşı Metin Mustafa Ateşoğlu Hava Harp Okulu yakınlarında yakalandı.


#Vodafone Arena
#Digiturk
#Darbe girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.