EDISYON:

‘Bilim Park Çarşamba’ yaz boyunca açık

04:0010/07/2023, Pazartesi
G: 10/07/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
‘Bilim Park Çarşamba’
‘Bilim Park Çarşamba’

Samsun’un Çarşamba Belediyesi tarafından ilçede bilim kültürünü yaygınlaştırmak, toplumun bilime olan ilgi ve merakını artırmak amacıyla ilçeye kazandırılan Bilim Park Çarşamba, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde 11 bin öğrenciyi ağırladı.

Samsun’un birçok ilçesinden Bilim Park Çarşamba’ya akın eden okulların öğrencileri, derslerini açık havada bilimsel ünitelerde gözlemleyerek gerçekleştirdiler. Okulların açık olduğu dönem boyunca randevu sistemi ile öğrencileri ağırlayan Bilim Park Çarşamba, yaz dönemine girilmesi ile birlikte haftanın her günü 13.00-20.00 saatleri arasında bilim meraklılarını bekliyor. Bilim Park Çarşamba’da çocukların, derslerinde 3 boyutlu olarak gördükleri kavramları bizzat deneyerek ve yaparak öğrenip keşfedecekleri birçok bilimsel ünite bulunuyor. Aynı zamanda Çarşambalı Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’i anmak ve gençlerin uçak teknolojilerine olan merakını arttırmak amacıyla F4 tipi savaş uçağı da Bilim Parkı’nda yer alıyor.



#Bilim Park Çarşamba
#Etkinlik
#Eğitim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.