|

Beyaz Saray gibi korunacak

15 Temmuz gecesi cuntacıların Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamasının ardından güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılıyor. TBMM İdari Amiri Salim Uslu, “Beyaz Saray nasıl korunuyorsa Meclis de öyle korunacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:37 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15Temmuz'da FETÖ'cü terör örgütleri tarafından darbe girişimi sırasında en büyük hasarı gören Türkiye Büyük Millet Meclis'inde yeni güvenlik önlemleri devreye giriyor. Güvenlik önlemleri arasında Meclisin girişlerine anti terör 'road blocker' kurulacak. TBMM'ye füze sistemi yerleştirilmesine yönelik bir karar ise henüz alınmadı.



YENİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


Meclis'in yeni güvenlik önlemleri önceki gün yapılan Güvenlik Kurulu Koordinasyon toplantısında ele alındı. Dün de TBMM İdari Amiri Salim Uslu başkanlığında Meclis üst düzey bürokratları ile yapılan güvenlik tedbir toplantısında değerlendirildi. Alınan kararların bugün Başkanlık Divanı toplantısında karara bağlanması bekleniyor.



UZMANLAR DAVET EDİLMELİ


Yeni güvenlik önlemleri ile ilgili uzmanların çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Salim Uslu, “Nasıl korunacağımız kısmında değerlendirilecek uzmanlık isteyen konulardır. Washingtonda ulusal Meclis ya da Beyaz Saray nasıl korunuyorsa öyle korunacak” diye konuştu. Uslu, “Bütün Ankara'yı hava saldırısına karşı korumak için sistem geliştirilmesi lazım. Bu saldırılar hep hava sahası olmayabilir kimyasal da olabilir buna karşı da önlem almak gerekir. Bazı uzmanlık gerektiren konularda uzman davet edilebilir uzman çalışması yapılabilir” dedi.


#Salim Uslu
#TBMM
#Beyaz Saray
8 yıl önce