|

Berlin teröristlere kucak açıyor

Türk bakanlara konuşma izni vermeyen Alman hükümeti, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerine kalkan oluyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:31 - 4/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Avrupa’ya kaçan firari HDP’li Tuba Hezer Almanya’da propaganda faaliyeti yürütüyor.
Avrupa’ya kaçan firari HDP’li Tuba Hezer Almanya’da propaganda faaliyeti yürütüyor.

Almanya'da yaklaşık 1 buçuk milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Türk Bakanların faaliyetlerine engel olan Alman hükümeti FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin etkinliklerine hiç ses çıkarmıyor. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla Avrupa'ya kaçan firari HDP'li Tuba Hezer Almanya'da terör yandaşlarıyla 'Hayır' etkinliği düzenliyor. HDP'li Milletvekili Dirayet Taşdemir de bu etkinliklere destek veriyor. Geçtiğimiz Kasım ayında Alman Meclisi'nde grubu bulunan partilerden 60 milletvekili Türkiye'de tutuklu terör yanlısı HDP'li vekiller için harekete geçerek destek verme kararı almıştı.



ÜLKEDE 14 BİN PKK'LI VAR


PKK destekçisi olduğu açıkça bilinen Yeşiller Partisi ve Sol Parti de 'Hayır' kampanyası yürütüyor. 500'e yakın doğrudan PKK'ya bağlı dernek ve vakfın olduğu Almanya'da örgüt, zorla haraç toplama uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer yasa dışı faaliyetleriyle milyonlarca dolar gelir topluyor. Ülkede 14 bin PKK destekçisi var.



FETÖ'NÜN GÜVENLİ LİMANI


Yine Türkiye'de adaletin karşısına çıkmaktan korkan FETÖ'cülerin ana kaçış rotalarından biri de Almanya. Alman hükümeti kırmızı bülten ile aranmasına rağmen birçok FETO'cüyü iade etmiyor. FETÖ'nün kumpasçı, darbeci savcısı Zekeriya Öz, 17 Aralık savcısı Celal Kara, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanlığı da yapan Mustafa Yeşil, 29 Nisan 2015'te Almanya yolunu tutan FETO'culardandı. Harp Okulu ve Harp Akademisi'ne girecek olan örgüt mensuplarına yardımcı olan ve GATA imamı bilinen Rıdvan Akovalı da 7 Ağustos 2014'te Almanya'ya kaçtı. Elazığ'da polislere yönelik fişlemelerin bulunduğu çantayı camide unutan Ahmet Şahinalp ise 17 Aralık 2013'te Almanya'ya sığındı.


#Almanya
#DHKP-C
#FETÖ
#PKK
7 yıl önce