|

Belediyeler artık tercihini yapsın

Milli Savunma Bakanı Işık, terörle ilişkili belediyelere devletin kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını belirtti. Bakan Işık, “Belediyeler demokratik seçimle oluşmuş bir organdır. Terörü tercih eden gereken karşılığı mutlaka bulacak. Herkes bilmeli ki terörle demokrasi yan yana, bir arada olamaz. Şu anda yapılan bunun gereğidir” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2016 Pazar
Güncelleme: 00:14 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde inşa edilen köprülü kavşağın ilk geçiş ve hizmete alma törenine katıldı. Bir gazetecinin “KHK'nın kendilerine verdiği yetkiyle, 15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimine kayyum atanacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Işık, bu durumun İçişleri Bakanlığı'nın Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) kendilerine verdiği yetkiyi kullanması anlamına geldiğini belirtti.



TERCİHİNİZİ YAPACAKSINIZ


Bakan Işık, bu yetkinin kullanılmasında İçişleri Bakanlığı'nın tereddüt göstermeyeceğini vurgulayarak, “Çünkü, hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz ya da demokrasiyi benimseyeceksiniz. 'Demokratik kurumlar içinde demokratik bir zeminde mücadele edeceğim' diyecekseniz o zaman yapmanız gereken tek şey, terörle aranıza kalın çizgiler çizmektir. Terörle aranıza güçlü duvarlar çekmektir” diye konuştu.



DEMOKRASİDE YERİ YOK


“Demokrasiyle terör, şiddet aynı anda bir arada olmaz. Demokratik mücadeleyi esas alan hiçbir şekilde yeltenmeyeceği argüman şiddet ve terör argümanıdır” ifadelerini kullanan Bakan Işık, şöyle devam etti: “Belediye sonuçta bir demokratik seçimle oluşmuş bir organdır. Demokratik seçimle oluşmuş bir organın başındaki kişinin hiçbir şekilde uzaktan yakından ima yoluyla dahi terörle irtibatının bulunmaması esastır. Hiçbir batı demokrasisi terörle iç içe olan bir demokratik yapıyı kabul etmez.



DEVLET KAYITSIZ KALMAZ


Buna devletin kayıtsız kalması mümkün değildir. Ya demokratik zeminde siyaset yapacaksınız ya da terörü tercih edeceksiniz. Terörü tercih eden de gereken karşılığı mutlaka bulacak. Ama herkesin şunu bilmesi gerekir ki terörle demokrasi yan yana, bir arada olmaz, olamaz. Şu anda yapılan bunun gereğidir.”





BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLÜYOR


Işık, “Fırat Kalkanı Harekatı'nda gelinen son durumu nedir?” sorusuna ilişkin, operasyonun başarılı şekilde devam ettiğine işaret ederek, “Türkiye'nin kendi sınırındaki DAEŞ'i temizlemesi, Türkiye'ye yönelik bir tehdit olmasından çıkarılması ve sonunda da bölgeden tamamen temizlenmesi hedefimizdir. Arzumuz, DAEŞ'in buradan temizlendikten sonra Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönmesi ve rahatlıkla kalabileceği yerleşim birimlerinin oluşması, kendilerini güven içinde hissetmeleri” dedi.


#Fırat Kalkanı Harekatı
#Fikri Işık
8 yıl önce