Kaynak Holding tarafından sadeleştirilen risalelerin basımının durdurulup piyasadan toplatılması kararı verilmesi Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri ve sevenleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Said Nursi'nin talebelerinden Bayramoğlu, "Risale-i Nur gibi millete, hatta insanlığa mal olmuş bir eseri kendini bilmez bir kısım insanların elinde oyuncak olmaktan kurtaran bu kararın, üstadımızın ruhunu da mesrur ettiğinden şüphe yoktur" dedi.
Kaynak Holding tarafından sadeleştirilen risalelerin basımının durdurulup piyasadan toplatılması yönündeki karar, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri ve sevenleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Said Nursi'nin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu, "Risale-i Nur" üzerine bugüne kadar ısrarla yapılmaya çalışılan tasarrufların iyi niyetle bağdaştırılmasının mümkün olmadığını belirtti.
Karardan dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Bayramoğlu, "Yıllardır kendilerine iletilen ikazlara kulak tıkayarak eserleri tahrif etmekte ısrar gösteriyorlardı. Bu noktada, devletimiz tarafından tayin edilmiş bulunan idarecilerin devreye girerek bu tahrifata son vermelerini büyük bir memnuniyetle karşılıyor, kendilerine bütün Risale-i Nur talebeleri olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Risale-i Nur gibi millete, hatta insanlığa mal olmuş bir eseri kendini bilmez bir kısım insanların elinde oyuncak olmaktan kurtaran bu kararın, üstadımızın ruhunu da mesrur ettiğinden şüphe yoktur. Kendilerine duacıyız" değerlendirmesinde bulundu.
Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin de sadeleştirilmiş risalelerin basımının durdurulması ve piyasada olanların toplatılmasını olumlu karşıladıklarını dile getirerek, "Sadeleştirilerek aslı bozulup tahrif edilmiş risalelerin toplatılmasını sevinçle karşıladık. Risale-i Nur'un hukuku muhafaza edilmiştir. Vesile olanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.
Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı da söz konusu kararın yerinde olduğunu ifade etti.
Nursi'nin hayattayken risalelerle ilgili olarak "Bir noktasına, bir virgülüne dokunmayın, mana bozuluyor" diye uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Fırıncı, "Risalelerin sadeleştirilmesi yanlıştı. Bu karar çok isabetli olmuş. Daha önce bu konuda malum kişilere mektuplar yazıldı. Bir mektubun yazımında ben de bulundum. Ancak dikkate alınmadı" sözlerine yer verdi.
Bediüzzaman Said Nursi'nin akrabası Sabri Okur, iki sene önce sadeleştirilmiş risalelerle ilgili bir makale hazırladığını anımsattı.
Nursi'nin hayattayken bile risalelerin değiştirilmesine izin vermediğini aktaran Okur, "Söz konusu sadeleştirmeler aslında bir tahrifattır. Sadeleştirme adı altında yapılanlar eserlere bir suikasttır. Bazı talebeleri, yapılanları tasvip etmediklerini belirtir şekilde mektuplar yazdılar. Ancak bunlar dikkate alınmadı. Mektuplara geri dönüş bile yapılmadı" ifadesine yer verdi.
Bediüzzaman Said Nursi'nin öğrencilerinden Said Özdemir'in yeğeni, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 2012 yılından itibaren sadeleştirilip piyasaya sunulan Said Nursi'nin risalelerinin basımının durdurulup piyasaya sunulanların da toplatılması için Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş'a mektup yazmıştı. Okumuş, talep üzerine holdinge bağlı 148 mağaza ve tüm depolardaki sadeleştirilmiş risalelerin toplatılmasına, basımının durdurulmasına karar verildiğini duyurmuştu.