|

BBC FETÖ’yü aklamaya çalışıyor

Mehdi Eker BBC'nin, FETÖ okullarını ve niyetini aklama girişiminde bulunduğuna dikkat çekerek, "BBC'nin başka işi mi kalmadı?" diye konuştu. Eker örgütün lobi faaliyetleri için kurumlara ve kişilere büyük paralar ödediğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:39 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurtdışında Türkiye aleyhine yürüttüğü lobi faaliyetleri için ciddi çalışmalar yaptığını ve büyük paralar harcadığını açıkladı. Son ABD ziyaretinde bunu müşahade ettiklerini söyleyen Bakan Eker “Örgütün, sadece geçen sene, tek bir konuyla ilgili lobi faaliyeti için bir şirkete 8 milyon dolar para ödediği biliniyor. İkincisi, ABD'deki başkanlık seçimleri için de büyük paralar veriyorlar. Türkiye'de fakir fukaradan zekat, kurban parası, fitre diye topladıkları paraları, götürüp Türkiye aleyhinde kullanılmak üzere, oralarda lobi şirketlerine ve kişilere aktarıyorlar" diye konuştu.



İKİ TABAKALI BİR TERÖR ÖRGÜTÜ


"FETÖ, iki yüzlü, iki tabakalı bir terör örgütü” diyen Eker, "Birinci tabakada, eğitim, sağlık, ekonomik, yardım, medya kuruluşlarıyla sergilenen, vitrinde görünen bir yüzü var. Fakat bunun altında bir de, katı hiyerarşik modelle yapılanmış, tamamen karanlık, takıyye üzerine bina edilmiş bir örgüt bulunuyor. Gizlilik prensibiyle, şifreli olarak mesajlaşıyor. İkinci tabakadaki karanlık yüzüyle darbe teşebbüsleri yapıyorlar. BBC'nin gösterdiği o okullar, tamamen örgütün birinci yüzü. Türkiye işte ikinci yüzü konusunda uyarıda bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.



BAŞKA İŞİ Mİ YOK?


FETÖ'nün bir gün BBC, bir gün CNN International, bir gün New York Times (NYT) gibi basın kuruluşlarında çalışmalar yaptığını hatırlatan Bakan Eker "Medyada ve uluslararası uzantılarında büyük paralar harcayarak, modern insanın ve modern iletişim ağının imkanlarından çok iyi yararlanıyor ve profesyonel çalışıyor. BBC'nin başka işi mi kalmadı, gidip de dünyanın herhangi bir yerindeki FETÖ okullarının ne kadar masum olduğunu göstermeye çalışıyor?" diye konuştu.


#Mehdi Eker
#FETÖ
8 yıl önce