Bayrağı devraldı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:002/09/2016, Cuma
G: 2/09/2016, Cuma
Yeni Şafak

Sürpriz kabine revizyonu sonrası Soylu, İçişleri Bakanlığı görevinini Efkan Ala’dan devraldı. FETÖ ile kararlılık mesajı veren Soylu, “Türkiye bu beladan bu musibetten ve bu alçaklıktan kurtulacaktır” dedi. Soylu, Çalışma Bakanlığı görevini ise Müezzinoğlu’na devretti.

İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Efkan Ala, görevini Süleyman Soylu'ya devretti. Ala'nın başarılar dilediği Soylu, FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajı vererek, “Türkiye bu beladan bu musibetten ve bu alçaklıktan kurtulacaktır” dedi.


Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk tarafından bakanlık önünde karşılanan Soylu, kendisini bekleyen bakanlık, emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın üst düzey yetkilileri ile tek tek tokalaştı. Daha sonra bakanlığa geçen Soylu, Efkan Ala'dan görevi devraldı. Efkan Ala, devir teslim öncesi yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanım, yeni göreviniz hayırlı, uğurlu olsun. Bütün içtenliğimle, ülkemizin menfaati için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu.



HİKAYEMİZ ÖRNEK OLACAK




Soylu ise “On yıllar sonra bugünler hatırlandığında, Türkiye'nin hikayesi dünyaya örnek mücadele olacaktır. Hukukun üstünlüğü ve işleyen hukuk sisteminden hiçbir dakika ayrılmayan Türkiye tablosu, 21. asrın özetidir. 15 Temmuz milletimiz için, coğrafyamız için milattır. FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalıncaya kadar, Türkiye bu beladan bu musibetten ve bu alçaklıktan kurtulacaktır. Buradaki kararlılığımız net ve açıktır” dedi.



Vatan nöbeti




İçişleri Bakanlığı görevine atanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Bakanlık olarak yaptıkları görevi 'Vatan nöbeti' olarak niteleyen Soylu, “Layıkıyla beraber yönetemezsek, millet hesap sorar” diye konuştu. Müezzinoğlu ise “Görevi devralmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah, ülkemiz ve milletimiz adına reform süreçleri bütün bakanlıklarımızda, çağı yakalayabilecek, bu ülkeyi ve milleti taşıyacak reformları yine hükümet olarak yapmaya devam edeceğiz” dedi.



#Efkan Ala
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.