|

Bavuldan önce telefonu kapattı

Balyoz davasının başlamasına neden olan belgeleri yayınlayan gazetecilerden Mehmet Baransu’nun bavulla birlikte Taraf Gazetesi’ne girmeden bir gün önce telefonunu kapattığı tespit edildi. Baransu, telefonunu gazeteye girdikten sonra açmış!

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:37 - 14/06/2016 Salı
Yeni Şafak

“Balyoz” planı davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin İstanbul Terör ver Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Gazeteci Mehmet Baransu'nun Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısına yönelik önemli ayrıntılar yer aldı. İddianamede, Baransu'nun Balyoz davasının başlamasına neden olan Taraf Gazetesi'ne getirdiği belgelerle ilgili görüntü analizi yapıldığı anlatıldı. Buna göre, elinde valiz ile Alkım Kitabevi kapısından saat 10.36'da giriş yapan Baransu'nun 11.57'de ise beraberinde 4 kişiyle çıkış yaptığı tespit edildi.



HTS RAPORU İDDİANAMEDE


Bu 4 kişinin simalarının net belli olmadığı ifade edilen iddianamede, İstanbul Emniyeti'nin hazırladığı Baransu'nun telefon kayıtlarının incelendiği 10 sayfalık HTS raporu da yer aldı. Rapora göre Baransu ve 2 numaralı şüpheli firari Tuncay Opçin'in değişik tarih ve telefonlarla irtibat halinde oldukları belirlendi. Baransu'nun Balyoz davasının başlamasına neden olan bavulla gazeteye girmeden bir gün önce telefonunu kapadığı, gazeteye girdikten sonra telefonunu açtığı belirlendi.



BAZ VERİSİ YOK


Baransu'nun bavulu Taraf Gazetesi'ne getirmeden bir gün önce telefonuna ait herhangi bir baz verisinin bulunmadığı tespit edildi. Baransu'nun bavulla birlikte gazeteye girdikten sonra telefonunu açtığı belirlendi. Firari Tuncay Opçin'in Ergenekon ve Balyoz davalarında kamuoyu oluşturulmasına yönelik FETÖ'nün basın ayağını oluşturdukları ifade edildi.


#Balyoz davası
#Mehmet Baransu
8 yıl önce