EDISYON:

Başsavcı 'Vatansever Kuvvetler'i çete saymadı

İha
00:0026/07/2007, Perşembe
G: 26/07/2007, Perşembe
Yeni Şafak
Başsavcı 'Vatansever Kuvvetler'i çete saymadı
Başsavcı 'Vatansever Kuvvetler'i çete saymadı

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği hakkındaki soruşturmayı 'silahlı çete' kapsamında saymadı ve görevsizlik kararı verdi.

Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi (VKGH) Derneği'ne yönelik düzenlenen 'Girdap Operasyonu'nda terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevsizlik kararı verdi.


Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı silahlı örgüt kapsamında görmeyen Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.


Daha önce operasyonu yürüten Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan görevsizlik kararı vererek, soruşturma dosyasını terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne göndermişti.


Operasyon kapsamında VKGH Derneği Başkanı Taner Ünal ile dernek yöneticileri A.C, V.Ş, S.Z.B, Y.A, L.B, M.S, H.B, S.K, İ.D, M.D.B. ve H.T, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak, yağma, ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı, yasa dışı yardım toplama, kaynağı belli olmayan gelirlerle suç örgütünü finanse etme, devletin bağımsızlığını zayıflatma veya birliğini bozma, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırma, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engelleme' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.